Focar de coronavirus la un Centru de îngrijiri Paliative din județul Suceava. 42 de persoane confirmate pozitivActualitate

Focar de coronavirus la un Centru de îngrijiri Paliative din județul Suceava. 42 de persoane confirmate pozitiv

       Accesări: 1934

Coronavirusul continuă să se extindă în județul Suceava. După stingerea focarelor de la Sasca Mică, Bogdănești și Costâna, acum un nou focar a izbucnit la Sucevița. Este vorba de Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Luca”.

Aici 42 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus.

Autoritățile au instituit o serie de măsuri de siguranță, după ce 35 de beneficiari și 7 cadre medicale și auxiliare au fost confirmate pozitiv.

Măsurile au fost decise în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, desfășurată marți, 17 iunie.

Direcția de Sănătate Publică Suceava desfășoară o anchetă epidemiologică și face demersurile necesare pentru gestionarea corespunzătoare a focarului epidemiologic.

Autoritățile au decis de comun acord cu specialiștii în domeniu efectuarea unui pre-triaj la fața locului la Centrul de Îngrijiri Paliative “Sf.Luca” pentru pacienți cât și a personalului medical și auxiliar, precum și etapizarea transferului astfel încât în cel mai scurt timp aceștia să fie transferați la Spitalul Județean Suceava și Spitalul Municipal Rădăuți.

Cinci persoane au fost depistate negativ, acestea izolate în doua camere ale centrului după dezinfectarea și aerosolizarea lor.

Camere au circuit separat, cu personal medical dedicat și sunt izolate de restul spitalul.

Directorul executiv al D.S.P. Suceava, doctor Dinu Sădean, a solicitat o analiză amănunțită a necesității de carantinare, urmând ca, în urma consultării cu doctorul Lucian Indrei, coordonatorul regional desemnat pentru gestionarea crizei de coronavirus în Regiunea NE și funcție de rezultatele testelor efectuate astăzi, să se ia o decizie finală la nivelul D.S.P.

ȘTIRI