Accesări: 287

Din nou la examen. Absolvenții de gimnaziu susțin miercuri proba scrisă la Matematică, după ce luni au avut proba scrisă la Limba și Literatura Română. 300 de elevi din Fălticeni susțin anul acesta Evaluarea Națională.

Anul acesta elevii din clasele terminale susţin examenele naţionale în condiţii speciale, dată fiind situația generată de pandemia de coronavirus.

Subiectele la Matematică de la Evaluare Națională 2020 și baremul vor fi publicate după examen.

Regulă nouă la examen. Triaj epidemiologic

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii au decis, printr-un ordin comun, mai multe măsuri care trebuie respectate în şcoli la examenele naţionale, în contextul prevenirii şi combaterii îmbolnăvirilor cu agentul patogen.

Au fost stabilite circuite de intrare şi de ieşire pentru elevi și personalul didactic în şcoli, modul în care realizează igienizarea, precum și măsurarea temperaturii tuturor celor care intră în școală.

La intrarea în școală cadrele medicale efectuează triajul epidemiologic al elevilor.

Până acum, la nivelul municipiului Fălticeni, în cele patru școli și două colegii nu s-au înregistrat probleme.

Afișarea rezultatelor

Rezultatele vor fi afișate pe 22 iunie, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00 – 12,00, se vor putea depune contestaţiile.

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere la liceu de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2 – 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.

ȘTIRI