Fălticeneanul Marius Rusu va prelua conducerea Serviciului Regim Permise și Înmatriculări Vehicule SuceavaActualitate

Fălticeneanul Marius Rusu va prelua conducerea Serviciului Regim Permise și Înmatriculări Vehicule Suceava

       Accesări: 10012

Schimbări la vârf. Un fălticenean va prelua din această lună conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor Suceava. Comisarul de poliție Marius Rusu este persoana propusă de prefectul Alexandru Moldovan pentru preluarea funcției.

Decizia este motivată de faptul că împuternicirea actualului șef al acestui serviciu, ofițerul Cosmin Butnaru, care a fost prelungită cu șase luni, expiră la 12 decembrie, iar acesta intenționează să se întoarcă la Oradea.

Cosmin Butnaru este cel care a coordonat eficient SPCRPCIV Bihor, fiind detașat timp de un an la Suceava.

El a reușit să eficientizeze activitatea serviciului permise auto și înmatriculări Suceava, afectată puternic de scandalul generat de cazul de corupție privind obținerea permiselor auto și a modului în care se făceau înmatriculările autovehiculelor.

Marius Rusu coordonează din luna februarie, și până în prezent, Compartimentul Regim Permise de Conducere și Examinare din cadrul acestui serviciu.

Comisarul fălticenean este absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, dar și al Facultății de Drept din cadrul Universității Româno-Germană din Sibiu și este master în domeniul Drept – Managementul Cooperării Polițienești Internaționale.

El și-a pregătit drumul spre cariera de polițist încă din vremea adolescenței, desfășurând studiile preuniversitare la Liceul Militar „Neagoe Basarab” din Buzău, pe care l-a absolvit în anul 2008.

Marius Rusu are 34 de ani și un CV cu repere valorice pentru formarea profesională. Ofițerul fălticenean are participări la cursuri de perfecționare, seminare și conferințe organizate în țară și străinătate de Ministerul Justiției, Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Academia de Poliție București.

Ca activitate desfășurată în cadrul structurilor de poliție, el a lucrat în perioada 2012-2014 la Compartimentul Sistematizare și Control Trafic Rutier din cadrul Serviciului Rutier Hunedoara.

Din 2014 până în 2020, fălticeneanul Marius Rusu a fost ofițer de poliție judiciară în cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

Pentru un timp a fost împuternicit șef al Poliției orașului Cajvana, iar ulterior împuternicit șef al Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

ȘTIRI