Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” are cea mai nouă și modernă sală de sport din FălticeniLocal

Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” are cea mai nouă și modernă sală de sport din Fălticeni

       Accesări: 3880

Obiectiv realizat pentru pregătire și formare la standarde ridicate. Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” are cea mai mare și modernă sală de sport din municipiul Fălticeni, proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții. Lucrările au fost recepționate miercuri, 6 decembrie, dotările și calitatea execuției fiind de nivel înalt.

Elevii școlii militare, dar și candidații care vor să studieze aici beneficiază de cele mai bune condiții, până acum probele eliminatorii fiind susținute în sala de sport Gabriel Udișteanu.

Obiectivul a fost dat în folosință ziua următoare, pe 7 decembrie, când au început probele de admitere pentru cei peste 500 de candidați.

La recepția sălii de sport au luat parte colonelul Tudor Vladimirescu, actualul comandat al școlii, cât și generalul de brigadă Ionel Postelnicu, fostul comandat al școlii militare din Fălticeni și actualul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

Generalul Postelnicu este, de altfel, și cel care a inițiat proiectul, investiția fiind pusă în operă de firma Simion Tehnoconstruct care și-a onorat termenii contractuali.

Sala de sport dispune de tribune, așezate pe trei rânduri, unde sunt amenajate 102 locuri, dușuri și grupuri sanitare.

Obiectivul este personalizat în culoarea uniformei jandarmilor, albastru, în nuanțe mai deschise sau închise, atât în zona tribunelor, scaune, pereți, dar și pe suprafața de joc.

Au fost prevăzute grupuri sanitare, spații tehnice și instalații de încălzire pe gaz natural și ventilare cu aer condiționat pe timp de vară.

Apă caldă este produsă de un sistem alimentat cu energie solară.

Realizată după un proiect standard, sala de sport este prevăzută cu vestiare și cu un cabinet de prim ajutor.

Suprafața de joc, realizată din covor sintetic, ce absoarbe șocurile, cu rol aderent și protector (amortizant). Aceasta permite practicarea sporturilor de masă, baschet, volei, handbal, minifotbal și tenis.

Construită pe o structură metalică, sala este dotată cu un sistem de iluminat cu eficiență energetică ridicată, iar pereții sunt căptușiți cu un material special din PVC.

Condițiile oferite sunt la superlativ. Obiectivul dispune de tot ceea ce ar trebui să aibă o sală de sport ultramodernă.

Costurile investiției se ridică la aproximativ 7 milioane de lei.

ȘTIRI