Exercițiu tactic la Cinema „Doina”. Pompierii fălticeneni au intervenit în cazul unui cutremur de 6.7 gradeLocal

Exercițiu tactic la Cinema „Doina”. Pompierii fălticeneni au intervenit în cazul unui cutremur de 6.7 grade

       Accesări: 889

România este lovită tot mai des de cutremure. În acest context, pregătirile pentru intervenții cât mai prompte, în situații de urgență, sunt cât se poate de firești. Pompierii Detașamentului Fălticeni au desfășurat miercuri un nou exercițiu tactic de simulare la cutremur.

Este cel de-al doilea organizat în decurs de trei luni, după cel din 20 februarie, de la Spitalul Municipal Fălticeni.

De această dată obiectivul ales pentru exercițiu a fost Cinematograful „Doina”.

În urma producerii unui seism de 6,7 grade pe scara Richter, elemente de construcție s-au prăbușit, avariind rețeaua de gaz natural, fiind declanșat un incendiu cu risc de propagare la construcțiile învecinate.

În același timp, mai multe persoane au rămas blocate în sediul cinematografului, fără posibilitate de autoevacuare.

Pompierii au fost alertați prin numărul 112 și despre existența unei victime în interiorul clădirii.

În cadrul simulării la cutremur, salvatorii au avut misiunea de a-l scoate de sub dărâmături și de a-i acorda îngrijiri, de a-i evacua pe cei blocați în sediu și de a identifica alte posibile victime.

Patru echipaje au participat la exercițiul tactic, care au acționat cu ambulanța SMURD, autospeciala FRAP, autospeciala pentru stingere incendii și cea echipată cu container special Multirisc.

Exercițiul tactic desfășurat la Cinematograful „Doina”, pe data de 24 mai, se încadrează în cadrul exercițiilor de tip LIVEX, un exercițiu de pregătire complex, ce presupune coordonarea mai multor echipaje care pot acționează simultan.

Simularea la cutremur s-a desfășurat în colaborare cu Poliția Locală Fălticeni și Primăria Fălticeni, care este administratorul obiectivului.

ȘTIRI