Comuna Dolhești îmbracă straie de sărbătoareRural

Comuna Dolhești îmbracă straie de sărbătoare

       Accesări: 430

Ziua Eroilor se apropie cu pași repezi. Joi vor fi organizate manifestări în toată țara în cinstea înaintașilor care și-au dat viața pe câmpurile de luptă. Un astfel de eveniment va avea loc și în Comuna Dolhești.

Primăria și Consiliul Local au pregătit un amplu program dedicat eroilor militari din cele trei sate ale localității de pe Valea Șomuzului.

Manifestarea se va desfășura în centrul comunei Dolhești, la monumentul amenajat lângă biserica ctitorită acum cinci secole de hatmanul Șendrea.

Autoritățile locale vor marca Ziua Eroilor la sărbătoarea Înălțării Domnului, alături de veterani de război, cadre militare, preoți și reprezentanți ai Parlamentului României.

Programul va începe la ora 10.30 cu slujba de pomenire închinată eroilor comunei, după care va urma depunerea coroanelor de flori și câteva discursuri despre importanța acestei zile.

Mahanu Design

Printre activitățile evenimentului va fi și un moment artistic al grupului „Datina” al Căminului Cultural Dolhești.

Primarul Cristinel Bărculescu va decerna titlul de „Cetățean de Onoare” mai multor cadre militare, veterani de război în teatrele de operațiuni.

După acest moment va defila Detașamentul de gardă, format din drapelul de luptă al ISU „Bucovina” Suceava, împreună cu un pluton de elevi de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, un pluton de elevi de la Școala de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni și un pluton de gradați de la Unitatea de Vânători de Munte din Vatra Dornei.

Edilul comunei Dolhești îi invită pe localnici să participe la acest eveniment, organizate pentru cinstirea memoriei eroilor.

ȘTIRI