Accesări: 2891

Până astăzi, 15 martie, ora 17.00, pe teritoriul României, au fost confirmate 139 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 139 de cetățeni care au contactat virusul, nouă sunt declarați vindecați și au fost externați.

Astăzi au fost confirmate 16 cazuri noi, după cum urmează: 4 cazuri în București, 4 în Arad, 3 în Brașov, 2 în Brăila și câte 1 caz în Constanța, Teleorman și Iași.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 16 persoane au vârsta cuprinsă între 5 ani și 71 de ani.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună, cu excepția bărbatului internat la spitalul Victor Babeș, care a prezentat complicații, dar a cărui stare este ameliorată.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.855 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 14.640 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.205 teste. Dintre acestea, 3.066 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 6 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

În perioada 14 martie, ora 08.00 – 15 martie, ora 08.00, au fost înregistrate 1.231 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.614 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Grupul de Comunicare Strategică

La nivelul județului Suceava, situația prezentată în această dimineață de Direcția de Sănătate Publică Suceava  se prezenta astfel:

– Total 602 de persoane care sunt monitorizate la domiciliu fără simptomatologie specifică (335 de persoane care au călătorit în zonele de risc iar 267 de persoane sunt membri de familie)

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

– 56 de persoane ieșite din auto izolare (total persoane iesite din autoizolare 454); 

– 112 persoane aflate în carantină în spațiile special amenajate; 

– 1 caz confirmat cu coronavirus; 

– 3 persoane internate la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava de la care s-au prelevat probe.

Prefectul judetului Suceava a solicitat, în urma unei analize, efectuata in ultimele zile, a modului în care se desfășoară activitatea în spațiile destinate carantinării persoanelor venite din zone infectate,  directorului DSP Suceava, Silvia Boliacu, desemnarea unor persoane responsabile pentru fiecare punct, care să poată asigura o comunicare rapidă și obiectivă între persoanele aflate în carantină și mediul extern (rude, furnizori de servicii, etc).

De asemenea, responsabilul desemnat al centrului de carantină se va asigura că sunt respectate toate măsurile de protecție și va stabili un orar al fluxului de produse și servicii.

Tot în această perioadă prefectul a avut întâlniri cu reprezentanți ai unor societăți cu activitate hotelieră, pentru a găsi noi spații necesare carantinării.

ȘTIRI