Prea Sfințitul Damaschin va fi prezent la Fălticeni și va participa la procesiunea organizată în cinstea Sfântului IlieReligie

Prea Sfințitul Damaschin va fi prezent la Fălticeni și va participa la procesiunea organizată în cinstea Sfântului Ilie

       Accesări: 4095

Manifestare religioasă de amploare în miez de vară. Credincioșii ortodocși sunt invitați să participe în număr cât mai mare la procesiunea organizată cu ocazia sărbătorii Sfântului Proroc Ilie. Evenimentul va avea loc la Fălticeni pe data de 19 iulie.

Prea Sfințitul Damaschin, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei, va fi prezent la procesiunea religioasă, alături de părintele protoiereu Adrian Dulgheriu și sobor format din peste 40 de preoți.

Vor mai participa stareți și starețe de la mănăstirile Cămârzani, Groși, Buciumeni și Sihăstria Râșcăi.

Procesiunea va începe la ora 18, iar în cadrul acesteia va fi purtată racla cu moaștele sfinților dobrogeni Epictet și Astion.

Înainte de acest eveniment va fi oficiată slujba Vecerniei Mari, începând cu ora 17, la Biserica Sfântul Ilie. Întâmpinarea Prea Sfințitul Damaschin va avea loc ora 16.30, în curtea lăcașului.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Program liturgic de sărbătoare

Sfântul Proroc Ilie este ocrotitorul orașului Fălticeni.

În cinstea acestuia este ridicată biserica ctitorită între anii 1842-1849, după ce primul lăcaș, realizat din lemn a fost construită din stejarii tăiaţi chiar pe locul unde se află biserica, în jurul anului 1765.

Biserica s-a înnoit și înfrumusețat în ultima perioadă, după câțiva ani în care au fost făcute reparații capitale la partea de structură, urmând ca pictura murală să încheie acest ciclu al lucrărilor de renovare.

Programul liturgic din ziua hramului va începe la ora 7:30 cu slujba Utreniei și va continua la ora 9:00 cu Acatistul Sfântului Ilie.

Sfânta Liturghie va fi oficiată în sobor de la ora 9:30, iar la finalul acesteia va fi organizată nelipsita agapă creștină.

La slujba de hram vor participa alături gazdele evenimentului religios, protoiereul Adrian Dulgheriu și părintele Tudorel Neculau, mai mulți preoți de la parohiile din Fălticeni și împrejurimi.

ȘTIRI