Efectul accidentului rutier grav din Fălticeni. Medicii i-au transferat pe șoferii răniți la un spital din BucureștiLocal

Efectul accidentului rutier grav din Fălticeni. Medicii i-au transferat pe șoferii răniți la un spital din București

       Accesări: 1669

Un incident nefericit poate schimba radical viața, într-o fracțiune de secundă. Șoferii răniți în accidentul rutier petrecut miercuri, 8 mai, la ieșirea din Fălticeni spre Suceava, au suferit leziuni grave se află acum într-un spital din București. Medicii suceveni au decis transferul acestora, victimele fiind transportate cu un avion SMURD de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”.

Femeia, domiciliată în Fălticeni, conducea regulamentar un autoturism Dacia Duster, fiind lovită în plin, frontal, de un autoturism Volkswagen Touran, intrat pe contrasens, condus de un șofer din localitatea Brusturi (județul Neamț).

Polițiștii i-au testat pe șoferi cu etilometrul, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.

Ei au deschis un dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă”.

Transportați cu ambulanța la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava, conducători auto au fost supuși investigațiilor medicale.

Codrin Benta

Medicii au diagnosticat-o pe șoferiță cu traumatism de bazin și fractură de antebraț, iar pe șofer cu fractură de bazin și fracturi costale.

Fractura de bazin, cauzată pe fondul unui eveniment traumatic puternic, este considerată una dintre cele mai grave fracturi.

Medicii suceveni au decis să-i transfere în Capitală, starea celor doi răniți fiind critică, dar stabilă, ambii fiind conștienți și cooperanți.

La bordul aeronavei s-au aflat echipei medicale din cadrul UPU-SMURD București, care au preluat de la Suceava, și un bărbat, tot în stare critică, în urma producerii unui accident rutier.

Este pentru prima dată când Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. execută o misiune pentru transferul simultan a doi pacienți critici.

Răniții au fost transportați în 40 de minute, fiind predați în siguranță medicilor de la Spitalul Clinic de Urgență București.

ȘTIRI