Două eleve ale Colegiului Național „Nicu Gane” au obținut premiile I și II la Olimpiada Națională de Limba RusăEducație

Două eleve ale Colegiului Național „Nicu Gane” au obținut premiile I și II la Olimpiada Națională de Limba Rusă

       Accesări: 1176

Două succese într-o singură competiție. Sunt rezultatele la care au sperat reprezentantele Colegiul Național „Nicu Gane”, eleve laureate ale Olimpiadei Naționale de Limba Rusă Modernă. Pentru că s-au pregătit temeinic și și-au gestionat eficient timpul, Alexandrina Grubi și Valeria Bejenari au obținut premiile I și II la acest concurs.

Elevele sunt din Republica Moldova, iar mentor, în partea de pregătire pentru olimpiadă, le-a fost profesoara Valentina Nazarov.

Succesul reconfirmă nivelul ridicat de cunoștințe al celor două tinere, ambiția și capacitatea lor intelectuală.

De cealaltă parte, profesoara de limbă rusă, Valentina Nazarov, continuă seria succeselor cu elevii moldoveni, an de an fiind prezentă la vârful olimpiadei. În anii din urmă, ea reușea performanțe similare, la etapa națională, cu elevi din comunitatea rușilor lipoveni.

Codrin Benta

Alexandrina Grubi este foarte fericită.

Locul întâi la Olimpiada Națională de Limba Rusă înseamnă atingerea obiectivului mult visat. Până să ajungă la premiul cel mare, eleva originară din raionul Ungheni, a urcat pas cu pas.

Acum doi ani obținuse premiul III la Olimpiada Națională de Limba Rusă Modernă, iar anul trecut încheia cu premiul II.

Subiectele de anul acesta i s-au părut accesibile, însă experiența concursurilor anterioare pare să-și fi spus cuvântul.

Alexandrina a primit 118 puncte din 125 posibile, la cele două probe, scris și oral.

Și Valeria Bejenari este foarte bucuroasă de reușita ei.

S-a descurcat excelent la acest concurs, iar punctajul foarte ridicat arată că și ea a tratat cu seriozitate prezența la etapa pe țară.

Premiul II este un succes deosebit, mai ales că ea participă pentru prima dată la Olimpiada Națională e Limba Rusă Modernă.

Născută în raionul Dondușeni, eleva ne-a mărturisit că s-a prezentat la concurs „fiind foarte încrezătoare în șansele ei.”

Performanța reprezintă împlinirea unei dorințe și motivația necesară pentru participarea la ediția de anul viitor.

Valeria s-a remarcat la secțiunea rezervată elevilor din clasa a X-a, concurența fiind ridicată.

Alexandrina și Valeria vorbesc fluent limba rusă, disciplină pe care au aprofundat-o în localitatea natală.

Ele dedică aceste premii profesoarelor care le-au îndrumat în anii de studiu premergători liceului. Un gând de mulțumire au adresat și profesoarei Valentina Nazarov.

ȘTIRI