Două străzi din Fălticeni au fost complet modernizate. Alte cinci sunt incluse în același proiect de anvergurăLocal

Două străzi din Fălticeni au fost complet modernizate. Alte cinci sunt incluse în același proiect de anvergură

       Accesări: 3371

Mai multe investiții sunt derulate la nivel local. Un proiect de anvergură se desfășoară din primăvara acestui an, fonduri de 20 de milioane de lei fiind alocate din finanțări externe pentru care șapte străzi sp fie reabilitate în Fălticeni. Două dintre acestea sunt finalizate, strada Matei Millo și Dimitrie Leonida, iar una este în lucru.

Șantierul s-a mutat de ceva timp pe strada Armatei.

Odată cu finalizarea lucrărilor, echipele firmei ELBI vor începe modernizarea străzilor 13 Decembrie, Republicii și Revoluției.

Ultima care va intra în proces de reabilitare este strada Sucevei.

Proiectul este derulat, după încheierea investiției legate de modernizarea iluminatului public pe mai multe străzi din Fălticeni.

Carosabilul s-a înnoit cu un strat de asfalt, trotuare și parcări noi.

Strada care face legătura între Pleșești Gane, spre Gară, și Dimitrie Leonida și-a schimbat complet aspectul.

Trotuarele au continuitate pe ambele părți, iar partea carosabilă este complet modernizată, după ce asfaltul vechi a fost decapat pe alocuri.

Autoritățile locale au ales ca suprafața trotuarelor să fie amenajată cu pavele, în detrimentul asfaltului, pentru că acestea sunt mai durabile.

În zona Gării au fost realizate câteva modificări importante. În fața clădirii au fost amenajate un spațiu verde cu arbori ornamentali, o alee pietonală și o parcare.

De cealaltă parte, s-a amenajat un trotuar și au fost reconfigurate aliniamentul străzii, cât și intrarea pe strada Gării.

Lucrări ample au fost și pe strada Dimitrie Leonida.

De la intersecția cu strada 13 Decembrie și Armatei au fost reamenajate integral trotuarele, astfel încât există continuitate cu strada Matei Millo.

Carosabilul s-a înnoit cu un covor asfaltic.

În zona blocului 28 au fost amenajate circa 20 de noi locuri de parcare, în zona blocului 1, printr-un alt proiect, este în curs de amenajare altă parcare.

ȘTIRI