Maria Mitocaru intră în galeria persoanelor distinse cu titlul de „Cetățean de Onoare” al municipiului FălticeniLocal

Maria Mitocaru intră în galeria persoanelor distinse cu titlul de „Cetățean de Onoare” al municipiului Fălticeni

       Accesări: 2156

Merite răsplătite la vremea deplinei maturități. Maria Mitocaru intră în galeria acelor oameni deosebiți care au primit recunoașterea publică pentru contribuțiile solide aduse comunității locale. Este cel mai nou nume introdus pe tabloul valoric al celor ajunși la înălțimea titlului de „Cetățean de Onoare” al municipiului Fălticeni.

Cu sensibilități aparte pentru cultură și spiritualitate, distinsa farmacistă s-a remarcat ani la rând nu doar ca un susținător financiar pentru acest univers al frumosului, ci și ca încondeietor de versuri.

Aflată în slujba sănătății oamenilor de peste 40 de ani, Maria Mitocaru urmează traiectorii de succes la nivel profesional, reușite pe care le va multiplica, an după an, cu mintea unui profesionist.

Neobosită făuritoare de bine, ea întoarce cu generozitate semenilor săi ceea ce viața i-a oferit după multă și chibzuită muncă.

Din postura persoanei de caritate, Maria Mitocaru le-a dezvăluit celor din jur propriile valori, dăruind bucurii sub diverse forme, fie că aceștia i-au cerut sau nu ajutorul.

Își leagă destinul de Fălticeni încă din tinerețe, când studiază la Liceul numărul 2 (astăzi Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”) fiind captivată și fascinată de spiritul Orașului Oamenilor de Seamă.

Continuă studiile superioare la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, apoi revine la Fălticeni, unde își începe activitatea de farmacist, meserie pe care o slujește și astăzi cu aceeași pasiune.

Este inspirată, curajoasă și determinată atunci când face pasul spre lumea afacerilor, după 1990, înființând una dintre primele farmacii din mediul privat, nu doar din Fălticeni, ci din județul Suceava.

Distinsa farmacistă și-a deschis sufletul în fața oamenilor din Orașul Muzeelor, și nu numai lor, prin intermediul versurilor publicate, în care pofta de viață, frumosul, lumina, entuziasmul sunt nedespărțite.

Prin strădaniile ei au fost așezate în pagină istoria și viața farmaciilor fălticenene, surprinsă pe larg, exhaustiv, cu detalii prețioase, într-o carte dăruită comunității locale acum șapte ani în urmă.

Maria Mitocaru este scânteia care a generat trei nume importante în mediul de afaceri local, județean și național: Farmacia Floris, Alma Clinic și Alevia. Toate au legătură cu sănătatea, cel mai prețios dar al vieții.

Originară din comuna Dolhești, provenită dintr-o familie cu rădăcini sănătoase, în care educația, credința și moralitatea au fost urmate neabătut, și de peste 40 ani activă în Orașul Oamenilor de Seamă, farmacista Maria Mitocaru a primit titlul de „Cetățean de onoare” al municipiului Fălticeni.

Distincția i-a fost înmânată de primarul Cătălin Coman, în fața unui public numeros, sub privirile luminoase ale familiei, în cadrul evenimentului Zilele Culturii Fălticenene. În cadrul galei, la același eveniment, ea a fost distinsă cu Premiul de excelență și Diploma de excelență din partea Asociației Cultural Fălticeni.

În semn de recunoștință pentru activitatea desfășurată, exemplu civic și model de urmat, Maria Mitocaru primea în urmă cu cinci an titlul de „Cetățean de onoare” al comunei Dolhești.

La cei 73 de ani, se simte împlinită moral, spiritual și profesional. Ea continuă neîncetat opera filantropică, susținerea actului cultural și parcursul spiritual în periplul vieții care îi dau energie, forță și echilibru.

ȘTIRI