Doi pensionari din Fălticeni au fost bătuți pe stradă. Polițiștii l-au identificat pe agresor. Acesta va fi audiatLocal

Doi pensionari din Fălticeni au fost bătuți pe stradă. Polițiștii l-au identificat pe agresor. Acesta va fi audiat

       Accesări: 4333

Un caz șocant se află pe masa oamenilor legii. Doi pensionari din municipiul Fălticeni au fost loviți, în plină zi, pe stradă. Aceștia au fost bătuți cu pumnii de un individ care a coborât dintr-un autoturism. Victimele sunt soț și soție, iar aceștia nu au dorit să intre în conflict, dar nu au avut nicio șansă în fața agresorului cu constituție fizică robustă.

Scena s-a petrecut vineri, 20 ianuarie, în jurul orei 14, pe strada 9 Mai din cartierul Maior Ioan.

Cu câteva minute înainte de acest episod, soțul (65 de ani) și soția (60 ani) au decis să plece la plimbare, ca să ia o gură de aer.

Oamenii nici nu bănuiau ce aveau să li se întâmple mai târziu.

Ajunși în dreptul Bisericii Fălticenii Vechi, un autoturism de culoare neagră, a oprit lângă ei, iar șoferul a coborât geamul mașinii și i-a privit. Cuplul credea că, probabil, îi confundă cu cineva sau caută pe cineva anume și, la rândul lor, și-au îndreptat privirea spre conducătorul auto, însă și-au dat seama că nu-l cunosc pe bărbatul de la volan.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Soții se țineau de mână și și-au continuat, cu aceeași liniște, plimbarea.

Conducătorul auto și-a continuat și el drumul, cu viteză redusă, încetinind și pornind mașina din loc de două ori, iar bărbatul și-a dat seama că ceva este în neregulă.

La un moment dat șoferul a întors mașina, a revenit pe contrasens, oprind mașina în dreptul lor și coborând din aceasta, s-a îndreptat spre cuplul de pensionari.

Bărbatul de 65 de ani credea că vrea să-i întrebe ceva anume, însă șoferul l-a luat la rost pe acesta, căruia i-a reproșat că i-ar fi arătat un gest obscen. În acel moment pe stradă nu se mai aflau alte persoane.

Bărbatul s-a aprins, iar de aici și până la săvârșirea agresiunii nu a fost decât un pas.

Soția a intervenit pentru a nu se produce un act de violență, încercând să clarifice lucrurile, atunci când agresorul s-a dus țintă spre bărbatul de 65 de ani.

Agresorul i-a lovit cu pumnul, atât pe soție, cât și pe soț. Ceea ce agresorul nu știa, era faptul că scenele de violență erau înregistrate de câteva camere de supraveghere video.

Soția a țipat după ajutor, iar două femei au ieșit la poartă, în timp alte două persoane, aflate în mașini, se apropiau din sens opus. Polițiștii au fost alertați imediat, iar un echipaj al Ambulanței s-a deplasat la fața locului.

Soțul i-a cerut soției să memoreze numărul mașinii, înainte ca agresorul să-și ia tălpășița, fapt care avea să constituie unul dintre indiciile ce au condus către identitatea persoanei căutate de polițiști.

Între timp, acesta s-a făcut nevăzut.

Soțul era cu fața plină de sânge, după ce i-au fost aplicate mai multe lovituri cu pumnul, 10 lovituri în zona feței/capului, după cum mărturisește victima, care mai spune că nici nu a avut timp să reacționeze, iar soția acestuia era în stare de șoc, mai ales că fusese lovită cu pumnul în cap.

Lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au desfășurat cercetări și spun că l-au identificat pe agresor. Bărbatul este un localnic.

El urmează să fie audiat.

În această cauză, oamenii legii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „lovire și alte violențe”.

Cei doi pensionari nu au rămas internați în spital, însă starea de șoc și agresiunea fizică le provoacă un disconfort imens. Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, susține că are una una din buze și arcada spartă în două locuri.

În toamna anului trecut, el și-a pus implanturi dentare, iar în zona respectivă resimte, acum, după loviturile primite, dureri puternice.

Cercetările sunt desfășurate de lucrătorii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni.

ȘTIRI