Acțiune cu final fericit. Zeci de polițiști, jandarmi, pompieri și civili l-au căutat pe un bătrân din comuna HârtopRural

Acțiune cu final fericit. Zeci de polițiști, jandarmi, pompieri și civili l-au căutat pe un bătrân din comuna Hârtop

       Accesări: 8157

Mobilizare exemplară pentru găsirea unei persoane dispărute. Numeroși polițiști, jandarmi și pompieri din municipiul Fălticeni au desfășurat vineri seara acțiuni de căutare pentru un bătrân care nu s-a mai întors la domiciliu. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 89 de ani, din comuna Hârtop.

În acest caz, finalul este, însă, unul fericit.

El plecase de acasă, în jurul orei 15, iar după câteva ore, rudele au început să-l caute.

Spre seară i-au anunțat pe polițiști, iar căutările au început.

La nivelul Poliției Municipiului Fălticeni au fost stabilite coordonatele planului de acțiune și echipele care vor interveni în acest caz. Alături de polițiștii Biroului Investigații Criminale au participat lucrători din cadrul SPR Preutești, Detașamentului de Jandarmi Fălticeni și cei de la Detașamentul de Pompieri Fălticeni.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Căutările au fost desfășurate în zona comunei Preutești, la acțiune participând mai mulți civili din Hârtop și Preutești.

După două ore de căutări, octogenarul a fost găsit. Din fericire, spre ușurarea familiei și a rudelor, bărbatul era în viață.

Echipele mixte l-au identificat pe raza satului Huși, pe malul pârâului Șomuzul Mare, în jurul orei 21.30.

Bărbatul se rătăcise și nu mai știa drumul spre casă. Șansele lui de reușită erau mici, ținând cont de vârstă, locul unde se afla și mai ales condițiile date, întuneric și ploaie.

Polițiștii au chemat un echipaj al Ambulanței pentru a-i verifica starea de sănătate. Pentru că nu avea probleme în acest sens, bărbatul de 89 de ani a fost adus acasă, în siguranță, de un echipaj al Poliției.

Coordonatorul acțiunii, comisarul șef Remus Ceparu, adjunctul comandatului Poliției Municipiului Fălticeni au ținut să mulțumească tuturor celor implicați, inclusiv primăriilor din Preutești și Hârtop care au mobilizat localnici pentru sprijinirea acțiunii de căutare.

ȘTIRI