Diurne mai mari pentru militarii, jandarmii și polițiștii care participă la misiuni internaționaleNațional

Diurne mai mari pentru militarii, jandarmii și polițiștii care participă la misiuni internaționale

       Accesări: 811

Printr-o hotârâre a Guvernului României, aprobată în această săptămână, diurnele acordate militarilor, jandarmilor și polițiștilor români care desfășoară misiuni internaționale, în teatre de război ori misiuni de pace vor fi actualizate pentru a ajunge la același nivel cu cel al sumelor primite de personalul din statele aliate României.

Hotărârea de Guvern a fost inițiată ca urmare a discuțiilor avute de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale cu militarii și jandarmii români, în timpul vizitei din Afganistan în luna decembrie.

Adoptarea Hotărârii de Guvern a ținut cont și de faptul că, în ultima perioadă, contextul de securitate din teatrele de operații în care desfășoară misiuni personalul român s-a modificat semnificativ, riscurile la care sunt supuși aceștia crescând.

Diurna personalului care participă la misiuni și operații în afara teritoriului național va fi de până la 140 euro/zi/persoană, în raport cu gradul de risc existent în zona de desfășurare a misiunilor sau operațiilor.

În situația în care partenerii externi sau structurile aliate care coordonează misiunile nu asigură drepturile polițiștilor, jandarmilor sau militarilor români, aceștia vor beneficia de drepturile decontate de către statul român.

ȘTIRI