Accesări: 2546

La nivel național sunt în carantină instituționalizată 35 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 10.094 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Aceasta este situaţia transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, miercuri, 4 martie 2020.

Pe teritoriul României au fost confirmate 4 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat ieri, 3 martie.

Ceilalți trei pacienți sunt internați la Cluj-Napoca și Timișoara, toți trei având o stare generală bună.

În cursul zilei de marţi, 3 martie, au fost înregistrate 67 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 977 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Autorităţile române le reamintesc cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE.

De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

În Judeţul Suceava, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, 443 de persoane sunt monitorizate la domiciliu, fără simptomatologie specifică.

Dintre acestea, 241 de persoane au călătorit în zonele de risc iar celelalte 202 persoane sunt membri de familie.

ȘTIRI