De marți se reia activitatea de examinare la proba practică în vederea obținerii permisului de conducereActualitate

De marți se reia activitatea de examinare la proba practică în vederea obținerii permisului de conducere

       Accesări: 1848

Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava a anunțat reluarea activității de examinare la proba practică în vederea obținerii permisului de conducere.

Activitatea se reia începând de marți, 2 iunie 2020. În momentul de față sunt programate pentru examinare aproximativ 3000 de persoane.

Programarea la Ghișeul Înregistrare Dosar Examinare, aflat în cadrul Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări Suceava din incinta IULIUS MALL, pentru susținerea probei practice, de către ceilalți candidați care nu au mai fost programați anterior, va fi efectuată la o dată ulterioară ce va fi stabilită, funcție de prezența celor programați acum la examinare.  

Ținând cont de situația epidemiologică generată de virusul SARSCOV -2, pentru eficientizarea activității, au fost aplícate o serie de măsuri organizatorice.

Au fost reprogramați, în vederea susținerii probei practice, candidații ale căror dosare de examinare au expirat sau urmează a expira în perioada 17 martie -15 iunie 2020.

Codrin Benta

Candidații care figurează în izolare sau carantină, au fost reprogramați în vederea susținerii probei practice, în perioada ulterioară ieșirii din această stare.

Candidații care erau programați perioada 17 martie – 31 mai 2020, au fost reprogramați în vederea susținerii acestei probe, datele reprogramărilor fiind comunícate școlilor de conducători auto, aceștia având obligația anunțării în timp util a elevilor.  

Anterior și pe parcursul susținerii probei practice, este obligatorie respectarea următoarelor măsuri:

– Examinatorul, candidatul și martorul vor purta echipamente de protecție pe toată durata desfășurării probei (măști de protecție). În lipsa acestora poate fi refuzată susținerea acestei probe. În autovehicul vor fi prezente în același timp un nr. de maxim 3 persoane;

– Școlile de conducători auto vor asigura igienizarea autovehiculelor cu care se susține proba practică, iar pentru ocupanți, va fi pus la dispoziție un flacon cu substanță dezinfectantă. Reprezentanții școlilor de conducători auto vor pune la dispoziție echipamente pentru măsurarea temperaturii corporale, putând fi refuzată examinarea candidatului care are o temperatură corporală mai mare de 37,3°C.;

– La locul de întâlnire comunicat candidaților pentru susținerea probei practice vor avea acces numai candidatul și instructorul auto, iar activitatea de instruire se va desfășura doar în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială.

ȘTIRI