De la începutul acestui an poliţiştii suceveni au confiscat peste 1200 de metri cubi de material lemnosActualitate

De la începutul acestui an poliţiştii suceveni au confiscat peste 1200 de metri cubi de material lemnos

       Accesări: 146

De la începutul anului 2021 au fost intensificate activitățile de prevenire și combatere a infracțiunilor silvice.

Până la sfârşitul lunii februarie, în urma acțiunilor în teren, au fost confiscaţi peste 1200 metri cubi material lemnos în valoare de circa 200.000 lei, se arată într-o informare recentă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

De asemnenea, în cazurile prevăzute de lege s-a procedat și la indisponibilizarea vehiculelor utilizate pentru transport iar în situațiile de încălcări ale legislației penale au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, furt de arbori, dar și infracțiuni asociate (flasuri, uz de fals, abuz în serviciu, etc.) cercetările fiind efectuate sub coordonarea unităților de parchet.

Pentru prevenirea infracţiunilor la regimul silvic, periodic sunt organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

Controale sunt organizate cu participarea polițiștilor din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, a polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice , a polițiștilor rutieri dar și din cadrul subunităților de la nivel județean.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

La acțiuni sunt cooptați, de asemnealucrători de jandarmi dar și specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și Direcției Silvice Suceava.

ȘTIRI