Copiii și tinerii din Fălticeni pot beneficia de burse la cursurile Logiscool. Cum poți să aplici pentru acestea?Local

Copiii și tinerii din Fălticeni pot beneficia de burse la cursurile Logiscool. Cum poți să aplici pentru acestea?

       Accesări: 697

Educația digitală joacă un rol tot mai important în ziua de azi. Copiii și tinerii pot să-și dezvolte universul cunoașterii prin instrumente tehnologice adecvate, programe și cursuri oferite de specialiști. Logiscool este locul unde toate aceste condiții sunt îndeplinite, astfel încât nivelul de pregătire să fie unul pe măsură.

Pentru a-i susține în formarea lor, Logiscool lansează programul de burse „Drumuri deschise”.

Programul este oferit și copiilor din Fălticeni și zona Fălticeni care vor să cunoască tainele universului digital.

În altă ordine de idei, aceste burse vor ajuta copiii și adolescenții să-și dezvolte abilitățile de programare, robotică sau creație pentru alfabetizare și educația digitală.

Sunt oferite 250 de burse la cursurile Logiscool din toată țara, cursuri ce includ un set valoros de cunoștințe, pe parcursul unui an de studiu în care vor deveni utilizatori de tehnologie.

Alma Clinic

Mai mult decât atât, copiii și adolescenții vor putea să-și dezvolte propriile produse digitale, utilizând astfel timpul petrecut în fața ecranelor într-un mod practic.

Logiscool este și la Fălticeni

Prin programul de burse “Drumuri deschise”, 250 de copii pasionați de mediul digital vor beneficia de un an de studiu în cadrul Logiscool România, fie la sediul școlii, fie în mediul online.

Pentru cei care încă nu știu, Logiscool este prezent și la Fălticeni, din anul 2021, iar condițiile de studiu și practică sunt foarte bune.

În funcție de pasiunile lor, câștigătorii vor putea alege între cursuri de programare, robotică sau alte cursuri de competențe digitale disponibile la școala Logiscool din orașul lor.

Burse pentru începători și avansați

Cursurile oferite drept bursă sunt atât pentru începători, cât și pentru avansați și își propun să înzestreze tinerii participanți atât cu un set de abilități hard, precum crearea și programarea de roboți, gândirea de jocuri personalizate, cât și cu abilități soft, prin activitățile de socializare cu copii de vârsta lor cu care împart aceeași pasiune, dar și prin cele de autocunoaștere.

Vremurile actuale fac ca abilitățile digitale să fie o necesitate indiferent de vârstă, tehnologia fiind prezentă peste tot în viața de zi cu zi. Deși mulți copii știu să folosească tehnologia pentru joacă, Logiscool își propune să vină în întâmpinarea lor pentru a-i învăța cum să folosească tehnologia și în scopuri educative.

“Alfabetizarea digitală a devenit o abilitate de viață. De aceea, este important pentru copii să înceapă educația digitală cât mai devreme, într-un mediu sigur și creativ, astfel încât să înțeleagă și să gestioneze viitorul într-o lume bazată pe tehnologie.” spune Indira Abdulvoap, General Manager Logiscool Romania. „Astfel de inițiative – cum este și campania „Drumuri deschise” sunt esențiale pentru a schimba raportul în favoarea alfabetizării digitale în viața de zi cu zi, cât și la școală sau la locurile de muncă.”

Logiscool este lider în educație tehnologică modernă și are misiunea de a deschide orizontul spre lumea digitală copiilor și adolescenților.

Cu o experiență de peste cinci ani și peste 40.000 de elevi, Logiscool a inițiat și continuă să consolideze un mediu digital mai sigur și accesibil pentru copiii de pretutindeni.

Cum poți să aplici pentru o bursă?

Aplicația pentru bursă se face printr-un email trimis către comunitate@logiscool.com în care părintele atașează un document Word cu următoarele informații:
• Răspunsul copilului la întrebările ‘Ce curs îți dorești să urmezi în cadrul Logiscool și de ce crezi că programarea este importantă?’ în maximum 150 de caractere.
• Recomandarea învățătorului (pentru elevii care sunt în clasele I-IV) sau a dirigintelui (pentru elevii care sunt în clasele V-VIII) din cadrul școlii la care studiază elevul care va beneficia de bursă, în maximum 100 de caractere.

Pentru a fi eligibilă scrisoarea electronică, trebuie să se regăsească și următoarele informații:
• Nume și prenume elev;
• Clasa în care este elevul la data de 5 septembrie 2022;
• Orașul din care este elevul;
• Nume și prenume învățător/diriginte;
• Școala la care învață elevul;
• Adresa de e-mail a profesorului.

Care sunt condițiile de înscriere pentru burse?

Pentru a aplica la burse este nevoie să fii elev la o școală, privată sau de stat, și să-ți dorești să dobândești noi cunoștințe digitale. Nu ai nevoie de experiență în domeniu, ci doar de foarte multă pasiune și entuziasm pentru a descoperi lucruri noi din domeniul digital.

Perioada de înscriere pentru bursele Logiscool este până pe 24 septembrie ora 20:00, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 27 septembrie, prin intermediul unui e-mail.

Mai multe detalii despre regulament puteți găsi pe portalul Logiscool.

ȘTIRI