Acțiune caritabilă organizată de profesori. Daruri oferite pentru 100 de copii din comunele Vadu Moldovei și ForăștiEducație

Acțiune caritabilă organizată de profesori. Daruri oferite pentru 100 de copii din comunele Vadu Moldovei și Forăști

       Accesări: 1599

Sfârșit de săptămână cu bucurii pentru cei mici. Mesagerii educației și ai faptelor bune au poposit la Căminul Cultural din satul Ciumulești pentru a oferi daruri elevilor din comunele Vadu Moldovei și Forăști. Acțiunea face parte din campania „Să aducem copiii la școală”, care urmărește prevenirea abandonului școlar și marginalizarea socială.

100 de preșcolari și elevi de la Școlile Gimnaziale Vadu Moldovei și Oniceni au fost beneficiarii actului de caritate inițiat de Asociația „Euroactiv” și Asociația ”Darul Binecuvântării”.

Campania s-a desfășurat vineri, 16 septembrie, în prezența primarilor Iulian Amariei și Brăduț Avrămia, alături de edilii celor două comune fiind inspectorii școlari Narcisa Ștefănescu și Loredana Ceică, comisarul șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, și directorii celor două unități de învățământ, profesoarele Alina Iacob și Oana Oprea.

În calitate de gazdă, primarul Iulian Amariei a deschis evenimentul caritabil cu un cuvânt de mulțumire, amintind importanța educației în formarea fiecărui copil.

Ceilalți invitați și-au axat discursul pe aceeași linie, încurajându-i pe copii să aibă drag de carte și de școală. Inspectoarea Narcisa Ștefănescu le-a transmis copiilor faptul că fiecare copil este valoros, iar școala le oferă posibilitate de a fi și mai valoroși.

Alma Clinic

În mesajul său, comisarul șef Ionuț Epureanu le-a transmis copiilor faptul că în ghiozdanul fiecărui elev se află un vis, iar nu modul cum arată un ghiozdan este important, ci faptul că acel vis să trebuie devină realitate, iar școala face ca acel vis să se împlinească.

Alina Iacob, directoarea Școlii Gimnaziale „Vadu Moldovei”, le-a mulțumit celor implicați, subliniind buna colaborare și sprijinul oferit sistemului educațional local de autoritățile locale.

Vată pe băț, dulciuri și ghiozdane

Darurile oferite celor 100 de preșcolari și elevi au constat în ghiozdane echipate cu rechizite școlare și dulciuri.

Produsele au fost cumpărate acu sprijinul financiar oferit de mai mulți agenți economici: Alin For You, Rocast Nord, RavRadi Construct, Tipografia Mușatinii, dar și de elevii voluntari ai Liceului Tehnologic ”Mihai Eminescu” din Dumbrăveni, coordonați de profesorul Romeo Bolohan, respectiv elevii Școlii Gimnaziale nr.1 Suceava, coordonați de colectivul de cadre didactice de la învățământul primar și gimnazial.

Pachetele cu dulciuri și alte bunătăți au fost oferite de Primăriile comunelor Vadu Moldovei și Forăști și de Asociația ”Darul Binecuvântării”, coordonată de profesorul Ilie Lazarov.

Pe lângă darurile primite, copiii au mai primit mere și vată pe băț.

În semn de mulțumire pentru generozitate, primarul Iulian Amariei a înmânat diplome de excelență persoanelor implicate în această campanie umanitară, acțiune ajunsă la cea de-a treia ediție.

ȘTIRI