Un fălticenean băut s-a bufnit cu mașina într-un vehicul staționat. Bărbatul nu deține permis de conducereLocal

Un fălticenean băut s-a bufnit cu mașina într-un vehicul staționat. Bărbatul nu deține permis de conducere

       Accesări: 2751

Șofatul și alcoolul nu sunt deloc compatibile. Legile o spun clar, dar și faptele întâmplate în traficul rutier, unde oamenii legii identifică tot mai mulți candidați la dosare penale. Recent, agenții Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei au fost sesizați că pe raza comunei Fântâna Mare a avut loc un eveniment rutier.

Echipajul ajuns la fața locului a constat o coliziune între două vehicule.

Accidentul a fost provocat miercurea trecută de un aventurier „neînfricat” care s-a urcat băut la volan.

Autorul, un individ de 52 de ani, din Fălticeni, le-a mărturisit oamenilor legii că, în timp ce conducea autoturismul pe un drum public din comuna Fântâna Mare, s-a izbit cu mașina într-un autoturism staționat.

Bărbatul emana halenă alcoolică, iar agenții SPR Vadu Moldovei l-au testat cu etilotestul, rezultatul fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul mașinii a fost însoțit la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au urmat procedura specifică în timpul controalelor și au făcut verificări în bazele de date. Aceștia au constatat faptul că bărbatul de 52 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”.

ȘTIRI