Accesări: 5152

Evoluția la nivel epidemiologic în zona Fălticeni fluctuează de la săptămână la săptămână. Dacă în ultimele zile rata de infecție din fiecare localitate s-a încadrat în scenariul verde, situația se schimbă de marți în una dintre unitățile teritoriale administrative. Comuna Rădășeni se află în scenariul galben, după ce incidența cazurilor pozitive de coronavirus a depășit 1,5 la mia de locuitori.

Marți, 9 martie, rata de infecție era de 1,96.

Deja Școala Gimnazială „Ion Lovinescu” din Rădășeni este în scenariul 2, în cadrul sedinței CJSU fiind adoptată şi hotărârea cu privire la scenariul de funcționare al instituției de învățământ preuniversitar.

Aceeași structură din subordinea prefectului de Suceava urmează să ia o decizie în privința aplicării restricțiilor la nivelul comunei, cel mai probabil de miercuri, 10 martie, urmând ca măsurile specifice acestui scenariu să intre în vigoare de joi.

Fălticeniul este aproape de scenariul galben

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Rata de infecție a crescut și în municipiul Fălticeni. Incidența cazurilor la data de 9 martie este de 1,37 la mia de locuitori.

Scenariul galben este aplicabil când rata de rata de infecție să fie între 1,5 și 3 la mia de locuitori.

Școlile din oraș rămân în scenariul doi, exact ca la data reluării cursurilor în școli, după 8 februarie. Asta înseamnă că la ore vor participa clasele primare, elevii din clasele terminale de la gimnaziu și liceu (a VIII-a și a XII-a).

Pe 5 și 7 martie, rata de infecție era de 1,25.

Cea mai scăzută valoare din această lună s-a înregistrat pe 3 martie, când incidența cazurilor era 0,87.

Municipiul Fălticeni se află în scenariul verde de la sfârșitul lunii februarie.

Data Rata de infecție
1 Martie1,09
2 Martie1,09
3 Martie0,87
4 Martie1,13
5 Martie1,25
6 Martie1,25
7 Martie1,25
8 Martie1,25
9 Martie1,37

ȘTIRI