Comisiile au încheiat evaluarea noului spital din Fălticeni. Reprezentanții ISC, ISU și DSP au semnat recepția finalăActualitate

Comisiile au încheiat evaluarea noului spital din Fălticeni. Reprezentanții ISC, ISU și DSP au semnat recepția finală

       Accesări: 1527

Cel mai nouă unitate medicală din România este la un pas de deschidere. Spitalul Municipal Fălticeni urmează să-și înceapă activitatea din vara acestui an, un moment mult așteptat de personalul medical și nu numai. Vineri, 21 mai, s-a încheiat vizita specialiștilor care au verificat documentația, partea de construcție, circuitele medicale și dacă sunt respectate normele în vigoare.

Comisiile de la Inspectoratul de Stat în Construcții, Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul pentru Situații de Urgență au evaluat proiectul în ansamblu, la finalul celor două săptămâni de inspecție rezultatul fiind unul pozitiv.

Reprezentanții ISC, ISU și DSP nu au avut obiecții și au semnat recepția finală.

Procedurile referitoare la acest capitol s-au încheiat cu succes , după cum afirmă primarul Cătălin Coman.

Edilul municipiului Fălticeni susține că a mai rămas de îndeplinit o singură formalitate.

La începutul săptămânii viitoare va fi depusă documentația completă pentru obținerii autorizației de funcționare de la instituțiile abilitate, mai precis Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Ministerul Mediului.

Cătălin Coman speră ca documentația să fie analizată în regim de urgență pentru ca activitatea spitalului să înceapă cât mai curând. Primarul municipiului Fălticeni spera ca unitatea medicală să înceapă activitatea din iunie 2021.

„Astăzi am încheiat cu succes procedura de recepție finală la noul Spital Municipal Fălticeni! Luni, 24 mai, vom depune documentația completă necesară în vederea obținerii Autorizației de funcționare de la instituțiile abilitate, respectiv ISU, Ministerul Mediului și Direcția de Sănătate Publică!”, a explicat primarul Coman pe contul său de socializare. „În speranța că aceste instituții vor analiza documentația noastră completă în regim de urgență, vom începe procedura de relocare a secțiilor medicale în noul Spital, astfel încât în luna iunie activitatea medicală să se desfășoare în noul Spital Municipal Fălticeni!”

ȘTIRI