Primăria Fălticeni va marca Ziua de 1 Iunie. Copiii sunt invitați la Campionatul de Șotron. Vor fi organizate ateliere de pictură, desene pe asfalt și activități sportiveLocal

Primăria Fălticeni va marca Ziua de 1 Iunie. Copiii sunt invitați la Campionatul de Șotron. Vor fi organizate ateliere de pictură, desene pe asfalt și activități sportive

       Accesări: 1039

Vești bune pentru toți copiii. Primăria Municipiului Fălticeni reia manifestările și acțiunile de 1 Iunie. După un an de pauză, cei mici se vor putea bucura din nou de activitățile organizate în aer liber de ziua lor.

Autoritățile locale au pregătit un program de manifestări din care nu lipsesc activitățile sportive, creative și recreative.

Activitățile sunt incluse într-un proiect de hotărâre ce va fi supus votului aleșilor locali, săptămâna viitoare, fondurile pentru manifestările de 1 Iunie fiind alocate de la bugetul local.

De remarcat este faptul că manifestările pregătite anul acesta de Ziua Copilului vor începe mai devreme.

Sâmbătă, 29 mai, la Sala de sport „Gabriel Udişteanu” şi pe terenul de zgură, va fi organizat Turneul de tenis de câmp Cupa „1 Iunie”, inclus în calendarul „Tenis 10” al Federaţiei Române de Tenis. Vor participa aproximativ de 60 de copiii.

Codrin Benta

„Ne bucurăm că putem relua acțiunile dedicate zilei de 1 Iunie. Știu că cei mici așteptau cu nerăbdare acest moment și le spunem de pe acum că îi așteptăm cu drag la toate manifestările pe care le-am pregătit.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Noi am făcut toate demersurile necesare și am discutat cu factorii decizionali, ca să putem desfășura acțiunile de Ziua Copilului în condițiile care se impun la ora actuală.”

Marți, 1 iunie, sunt programate mai multe activități dedicate copiilor sub titulatura „1, 2, 3, fuga după ei”. Organizatorii spun că acestea promovează stimularea creativității și imaginației, cât și promovarea obiectivelor muzeale.

Cei mici sunt invitați să participe la ateliere de pictură, desene pe asfalt și să ia parte la jocurile copilăriei.

Vor fi organizate și două concursuri importante: campionatul de sărit coarda și campionatul de şotron.

La toate acestea se adaugă jocuri bine-cunoscute precum „Raţele şi vânătorii”, „Coarda”, „Elasticul”, „Moara”, „Ceasul”, „Regele şi regina”, și altele, la care pot participa cât mai mulți copii.

Toate aceste manifestări sunt organizate de Primăria şi Consiliul Local Fălticeni, în parteneriat cu Grupul Local de Tineret “Aripi în Europa”, Casa Memorială “Mihail Sadoveanu”, Galeria Oamenilor de Seamă și Muzeul Apelor “Mihai Băcescu”.

Organizatorii vor asigura materialele necesare pentru toate activitățile propuse, acuarele, cartoane, foi, carioci, cretă colorată, pensule, culori, bile din hârtie, obiecte de decor, culori. Aceștia mai spun că eforturile și creativitatea participanților vor fi recompensate cu daruri.

Activitățile se vor desfășura respectând măsurile impuse în pandemie.

ȘTIRI