Comisarul Vasile Grădinaru rămâne șeful Poliției din Fălticeni. Concursul l-a încheiat cu nota 9Local

Comisarul Vasile Grădinaru rămâne șeful Poliției din Fălticeni. Concursul l-a încheiat cu nota 9

       Accesări: 6647

Confirmare în funcție. Comisarul Vasile Grădinaru rămâne șeful Poliției Municipale Fălticeni, post pe care l-a obținut în urma unui concurs organizat pe 23 septembrie. Până acum, el a ocupat această funcție prin împuternicire la conducerea instituției.

Comisarul Vasile Grădinaru a obținut nota 9 în urma probei interviu ce a inclus subiecte profesionale. A fost singurul candidat pe acest post.

Din comisia de examinare au făcut parte trei șefi de poliție din județul Suceava.

Timp de trei ani și jumătate, el a fost împuternicit de șapte ori, în funcțiile de șef și șef adjunct.

Decizia de numire în funcție urmează să fie făcută zilele viitoare de IGPR (Inspectoratul General al Poliției Române).

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În cadrul aceluiași concurs, agentul principal Emil Niga a devenit șef de post al Poliției Rurale din Vadu Moldovei.

Obiective pentru următorii ani

Șeful Poliției Municipiului Fălticeni are ca prioritate scăderea infracționalității la nivelului municipiului, dar și la în mediul rural. El coordonează, totodată, activitatea celor trei Secții de Poliție Rurală din zonă, SPR 1 Vadu Moldovei, SPR 7 Mălini, SPR 11 Preutești.

Un alt obiectiv este reducerea prejudiciilor și identificarea autorilor în dosarele cu autori necunoscuți.

Comisarul Vasile Grădinaru spune că un lucru îmbucurător este lipsa grupărilor infracționale în Fălticeni, aspect pe care dorește să-l țină sub control și în următorii ani.

Scăderea numărului accidentelor grave și foarte grave este un alt punct de pe agenda șefului Poliției Municipiului Fălticeni. Anul 2019 rămâne un reper, fiind anul cu cele mai puține accident rutiere din ultimii 20 de ani.

Mai sunt vizate îmbunătățirea relației dintre polițist și cetățean, cât și întărirea cooperării instituționale între Poliția Municipiului Fălticeni și Parchetul de pe Lângă Judecătoria Fălticeni, cât și cu Primăria Fălticeni.

Cine este Vasile Grădinaru?

Ofițerul Vasile Grădinaru provine din structura Serviciului de Investigații a Criminalității Economice, unde a profesat timp de șapte ani.

Este absolvent al Școlii de Subofițeri Slatina și și-a început cariera de polițist, în anul 1996, ca ajutor șef de post la Poliția Orașului Liteni.

Patru ani mai târziu va deservi Biroul Poliției Rurale din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni.

În anul 2007 și-a încheiat studiile la Academia de Poliție.

Până la primirea funcției de conducere, Vasile Grădinaru trece prin aproape toate serviciile operative ale unității din Fălticeni.

În martie 2018 este împuternicit ca șef al Poliției Municipale Fălticeni.

Vasile Grădinaru are 45 de ani și este originar din comuna Preutești. Pe 30 septembrie 2021 va împlini 25 de ani de carieră în poliție.

La 1 decembrie 2020 a fost avansat, înainte de termen, la gradul de comisar.

ȘTIRI