Centrul de vaccinare din Fălticeni s-a transferat din sala de sport și funcționează la parterul fostei PolicliniciLocal

Centrul de vaccinare din Fălticeni s-a transferat din sala de sport și funcționează la parterul fostei Policlinici

       Accesări: 3379

Schimbare de sediu. Centrul de vaccinare din Fălticeni s-a mutat în „casă” nouă, la începutul acestei săptămâni. După ce timp de jumătate de an au fost găzduiți într-o sală sport, medicii și asistentele își continuă activitatea într-un spațiu cunoscut pentru activitatea medicală.

Începând din 21 septembrie campaniile de imunizare împotriva coronavirsului se desfășoară în fosta Policlinică de pe strada Ion Creangă.

Centrul pe vaccinare se află la parterul clădirii, în locul unde funcționa Balneofizioterapia.

Spațiul este mult mai restrâns, însă respectă normele actuale în ceea ce privește organizarea și funcționarea.

Începând de marți am reluat activitatea la centrul de vaccinare. În prima zi au fost mai puține persoane, dar acum este ceva mai bine.”, ne-a declarat medicul Onoriu Milea, coordonatorul centrului de vaccinare. „Lucrăm după programul pe care l-am avut în ultimele luni, mai restrâns față de cel din primăvară. În vară numărul vaccinărilor a scăzut. În august am avut, în medie, 6-12 persoane pe zi și cel mult 18 pe zi. În septembrie numărul persoanelor vaccinate zilnic aproape s-a dublat.”

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Centrul de vaccinare, ce funcționează cu doi medici și trei asistente, și-a suspendat activitatea doar luni, 20 septembrie, pentru transferul de echipamente și produse medicale.

Pentru a beneficia de condiții mai mult decât decente, autoritățile locale au alocat fonduri de la bugetul local pentru renovarea spațiului.

Până de curând imunizarea populației se desfășura în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”. Elevii au început școala pe 13 septembrie, iar o săptămână mai târziu profesorii au putut susține, din nou, orele de educație fizică.

La centrul de vaccinare, imunizarea se face doar cu serul Pfizer, în timp ce fluxul cu ser Moderna, din lipsă de cerere, a intrat în conservare. Până acum au fost vaccinate peste 7.100 de persoane.

Onoriu Milea afirmă că medicii și asistentele sunt gata să înceapă vaccinarea populației cu doza a treia.

ȘTIRI