Două containere au fost alocate spitalului din Fălticeni pentru triajul epidemiologic al pacienților covidSănătate

Două containere au fost alocate spitalului din Fălticeni pentru triajul epidemiologic al pacienților covid

       Accesări: 1367

Sprijin pe timp de pandemie. Unitățile medicale din județul Suceava au primit construcții modulare de la Guvernul României. 10 astfel de containere au fost livrate la cinci unități medicale.

Două dintre acestea au ajuns și la Spitalul Municipal din Fălticeni.

Construcțiile au fost solicitate de conducerea unității sanitare pentru extinderea punctelor de triaj observațional și epidemiologic pentru populația afectată de manifestarea riscului epidemiologic de coronavirus la adulți și copii, care se vor prezenta la spital pentru acordarea asistenței medicale de specialitate.

În altă ordine de idei, vor servi la triajul pacienților covid.

Containerele vor putea fi folosite pentru organizarea unor puncte farmaceutice provizorii în cadrul unităților medicale, pentru asigurarea asistenței medicale specializate, respectiv pentru dezechiparea, decontaminarea și dezinfecția personalului medical angrenat în gestionarea riscului epidemiologic generat de pandemia de coronavirus.

Mahanu Design

Containerele au ajuns joi, 23 septembrie, la unitatea medicală din Fălticeni.

Ambele sunt poziționate în curtea spitalului, unul în dreptul Ambulatoriului de Specialitate, iar altul lângă Compartimentul de Primiri Urgențe.

Construcțiile metalice provin din rezerva de stat a României și au fost obținute în urma solicitării adresate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Predarea s-a făcut în prezența managerului Vlad Morariu și a viceprimarului Constantin Bulaicon, alături de subprefectul Alexandru Salup, locotenent colonelul Florin Crăciun, șeful Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale a județului Suceava și medicul Dimitrie Siriopol, directorul medical al Spitalului Județean Suceava.

Niculai Barbă, vicepreședintele Consiliului Județean, s-a numărat printre cei care au susținut acest demers în sprijinul actului medical.

Containerele pentru triajele epidemiologice vor deveni operaționale în zilele ce urmează.

ȘTIRI