Ministrul Cătălin Predoiu l-a distins pe Comandantul Detașamentului Jandarmi Fălticeni cu Emblema de OnoareActualitate

Ministrul Cătălin Predoiu l-a distins pe Comandantul Detașamentului Jandarmi Fălticeni cu Emblema de Onoare

       Accesări: 1215

Moment emoționat și plin de satisfacție. Comandantul Detașamentului de Jandarmi Fălticeni a primit Emblema de Onoare, distincție onorifică oferită din partea ministrului Afacerilor Interne. Tânărul maior Constantin Ștefănescu i-a fost înmânată medalia cu prilejul Zilei Ministerului Afacerilor Interne.

Evenimentul s-a desfășurat luni, 17 iulie, la București.

Maiorul Constantin Ștefănescu a primit distincția onorifică din partea ministrului Cătălin Predoiu, în semn de apreciere pentru profesionalismul dovedit pe timpul exercitării misiunilor încredințate.

Ofițerul a ales să îmbrace cu mândrie uniforma uneia dintre cele mai nobile profesii din lume, a demonstrat întotdeauna că pe primul loc este și va rămâne siguranța cetățenilor.

Reprezentanții IJJ Suceava spun că maiorul Ștefănescu și-a îndeplinit în mod exemplar atribuțiile de serviciu, dând mereu dovadă de implicare și spirit civic în salvarea mai multor persoane.

Cu prilejul aceluiași eveniment, alți cinci jandarmi din Bacău, Brașov și București au mai primit aceeași distincție Emblema de Onoare.

Constantin Ștefănescu are 32 de ani și este originar din comuna Baia.

În luna decembrie el a fost înaintat la gradul de maior.

Studiile superioare le-a desfășurat la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, devenind absolvent la arma jandarmi.

Pe 15 iulie 2014 își începe cariera Detașamentul Jandarmi Mobil al Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, ocupând funcția de comandant grupă antiteroristă și acțiuni speciale.

Constantin Ștefănescu este numit, în decembrie 2019, la comanda Detașamentului de Jandarmi Fălticeni, funcție pe care o deține și în prezent.

ȘTIRI