Colegiul „Mihai Băcescu” face înscrieri pentru ciclul profesional. Avantaje și opțiuni pentru elevii din zona FălticeniEducație

Colegiul „Mihai Băcescu” face înscrieri pentru ciclul profesional. Avantaje și opțiuni pentru elevii din zona Fălticeni

       Accesări: 1330

Oportunități pentru absolvenții de gimnaziu. Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” anunță începerea înscrierilor la clasele din învățământul profesional. Începând de luni, 18 iulie, elevii din zona Fălticeni, și nu numai, își pot depune dosarele pentru locurile disponibile.

În altă ordine de idei, perioada următoare este dedicată etapei a doua de înscriere pentru admiterea în învățământul profesional de stat, pentru anul școlar 2022 – 2023, când are loc completarea locurilor rămase libere, dar și depunerea dosarelor elevilor deja înscriși.

Este bine de știut faptul că învățământul profesional pregătește tinerii de liceu pentru însușirea unei meserii, ce necesită un nivel mediu de pregătire.

Elevii din Fălticeni, absolvenții de gimnaziu, au posibilitatea ca în următorul an școlar să se înscrie la clasele de mecanic auto, confecționer produse textile și ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație.

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” are parteneriate cu agenții economici din localitate, oferind, astfel, oprtunitatea de a se angaja după încheierea ciclului de studiu, ce se desfășoară timp de trei ani și se încheie cu un certificat de calificare a competențelor de nivel 3.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Printre avantajele pe care le au elevii care urmează această formă de învățământ sunt bursa oferită lunar, instruire practică la operatorul economic și diplomă recunoscută la nivel european.

Un aspect important de menționat este faptul că la finalul studiilor, absolvenții se pot angaja direct sau pot da un examen de diferență la disciplinele pe care nu le-au studiat și se înscriu în clasa a XI-a la o filieră tehnologică pentru a-și continua studiile.

În altă ordine de idei, după cei trei ani de învățământ profesional, vor urma alți doi la profilul tehnologic: clasa a XI-a și clasa a XII-a.

Începând de săptămâna viitoare, elevii pot depune dosarele la secretariat.

Conducea colegiului din Fălticeni anunță că sunt locuri disponibile la toate clasele de profesională.

ȘTIRI