Caravana Cinemobilul va poposi la Fălticeni. Proiecție de film animat în aer liber. Intrarea este gratuităLocal

Caravana Cinemobilul va poposi la Fălticeni. Proiecție de film animat în aer liber. Intrarea este gratuită

       Accesări: 3580

Un moment de destindere la sfârșit de săptămână. Caravana Cinemobilul, un proiect inedit în România, va poposi și în municipiul Fălticeni, după un periplu prin orașele Transilvaniei. Iubitorii filmelor de animație, indiferent de vârstă, dar mai ales copiii, sunt invitați sâmbătă, 23 iulie, la prima proiecție în aer liber.

Acesta va avea loc la orele serii în parcarea magazinului Kaufland.

Spectatorii vor putea urmări filmul animat „Deasupra tuturor”, una dintre cele mai îndrăgite creații din ultimii ani.

Animația prezintă povestea lui Carl, un septuagenar, care, deranjat de modul haotic în care vecinii își construiesc locuințele își ia zborul cu tot cu casă, susținut în aer de o mulțime de baloane multicolore.

El vrea să-și țină și o promisiune făcută soției lui decedate, aceea de a explora lumea întreagă, însă are o singură hibă: în momentul „decolării”, pe prispa casei lui se află și un entuziast puști de opt ani.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Proiecția va începe la ora 21:15.

Animația va fi dublată în limba română. Intrarea este liberă.

Proiectul unui tânăr entuziast

Cinemobilul este un proiect lansat de un tânăr entuziast, Tudor Baciu, care și-a propus să aducă cinematograful la sat și în orașele mici.

Cu banii pe care îi avea și-a cumpărat un Volkswagen Transporter, apoi a improvizat un ecran dintr-o țeavă de gaz și s-a dus într-un sat din apropierea Clujului pentru prima proiecție de film.

În timp lucrurile au evoluat, în bine, iar demersul s-a transformat într-o caravană.

Cinemobilul este cea mai accesibilă și creativă caravană de film din România, iar fondatorul proiectului spune că ,,totul a pornit de la un vis personal de a aduce experiența unui cinematograf persoanelor din cele mai izolate zone ale țării, în special copiilor care nu au mai avut ocazia de a vedea un film pe ecran mare”.

În ultimii au fost organizate peste 250 de proiecții de film, iar caravana a ajuns la peste 30.000 de oameni din întreaga țară. Pentru majoritatea dintre ei, proiecțiile Cinemobilul au fost prima experiență a unui cinematograf în aer liber.

Prin intermediul proiectării de filme artistice și documentare româneşti şi străine, Cinemobilul își propune promovarea culturii cinematografice, susținerea educației cinematografice în școli și promovarea filmului românesc în rândul unor grupuri demografice semnificative din zonele rurale și urbane ale României, cu scopul de a stimula interacțiunile sociale, de a stârni curiozitatea și apetitul față de creația cinematografică și față de filmul românesc și de a transmite unui mesaj semnificativ: importanța imaginației individuale si colective în materializarea creativității.

ȘTIRI