Cod portocaliu pentru zona Fălticeni. Vor fi averse torențiale și vijelii. Cantitățile de apă vor atinge 70 l/mpActualitate

Cod portocaliu pentru zona Fălticeni. Vor fi averse torențiale și vijelii. Cantitățile de apă vor atinge 70 l/mp

       Accesări: 2032

Vreme schimbă din nou registrul. După două zile de caniculă, urmează un episod cu fenomene meteo extreme. Specialiștii ANM au emis în această dimineață Cod Portocaliu pentru zona Fălticeni. Avertizarea este valabilă între orele 10 și 15.

În acest interval, instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Administrația Națională de Meteorologie a prognozat că vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h.

Fenomenele meteo extreme vor fi însoțite de descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp (1-3 ore) cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp. Pe arii restrânse acestea vor atinge 50-70 l/mp.

Avertizarea meteo arată că județul Suceava și toată regiunea Moldovei se află sub Cod portocaliu de ploi și vijelii.

Ploile vor continua să cadă miercuri și joi.

Vremea frumoasă va reveni vineri.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 27 de grade Celsius.

Recomandările pompierilor

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere, pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, a stâlpilor, a panourilor publicitare, a construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Evitați atingerea stâlpilor sau a firelor căzute la pământ.

ȘTIRI