Cod portacaliu de vânt puternic în zona de munte.  Accident rutier soldat cu decesul unei femei în  Iacobeni. Arbore căzut pe cupola mașinii unor turiștiActualitate

Cod portacaliu de vânt puternic în zona de munte. Accident rutier soldat cu decesul unei femei în Iacobeni. Arbore căzut pe cupola mașinii unor turiști

       Accesări: 1550

Dacă nu ninge, bate vântul!

Joi, 4 februarie, la ora 12.00 a intrat în vigoare o avertizare meteorologică Cod portocaliu pentru zona de munte, Carpații Orientali, inclusiv județul Suceava.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie,vântul va avea intensificări susținute, cu rafale ce vor depăși 120…130 km/h, viscolind zăpada (la peste 1500 de metri) și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Avertizarea este valabilă până la ora 21.00.

Prefectura Suceava a solicitat tuturor primăriilor să instituie serviciile de permanență și să țină legătura cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență dacă apar situații deosebite.

Evenimetele nedorite nu au întârziat să apară!

Pompierii militari au intervin pentru defrișarea a doi arbori, care au căzut în orașul Gura Humorului. În cădere, copacii au afectat gardul unei gospodării și colțul unei case de locuit. De asemenea, au rupt și fire ale rețelei electrice din zonă.

Un arbore a căzut peste un autoturism, pe DN17, pe raza localității Iacobeni. În mașină se afla o familie, cu doi copii. Bărbatul și cei doi copii au ieșit din autoturism și nu au probleme medicale. Femeia a rămas încarcerată, iar pompierii au intervenit pentru extragerea ei.

Cadrele medicale prezente la fața locului au efectuat manevrele de resuscitare, care au rămas fără răspuns. S-a declarat decesul persoanei.

Conducătorul auto, în vârstă de 44 ani, din Bucuresti, se afla în concediu împreună cu familia (soția și doi copii minori).

ȘTIRI