Un mijlocaș promovat de Watford și Stoke City va juca la Șomuz FălticeniSport

Un mijlocaș promovat de Watford și Stoke City va juca la Șomuz Fălticeni

       Accesări: 645

Conducerea clubului ACS Șomuz Fălticeni a anunțat că a ajuns la un acord cu mijlocașul de naționalitate portugheză Rachid Balde, în vârstă 20 de ani, care vine la Fălticeni din Divizia a II-a portugheză (II Divisao) .

Rachid Balde este născut în Guineea Bissau și a început fotbalul în Portugalia, la vârsta de 11 ani, la União Atlético Povoense. Până la vârsta de 16 ani a mai trecut pe la Sporting Lisabona, Benfica Lisabona și  Sacavenens.

Din anul 2016 a ajuns în Anglia, unde a jucat pentru echipele de tineret ale unor cluburi cunoscute: Watford (U18), Stoke City (U18 și U23), Reading (U23).  

În anul 2020 s-a întors în campionatul Portugaliei, unde a evoluat pentru CD Fatima și SG Sacavenense (Divizia a II-a), club de la care a venit la Fălticeni.

“Cu venirea lui Rachid Balde, am finalizat trasferurile jucătorilor străini. Sunt jucători formați la cluburi care pun accent pe tinerii de perspectivă, jucători care ne pot ajuta să ne îndeplinim obiectivele în actuala ediție de campionat. În următoarele zile vom încheia și ultimele transferuri. Suntem în discuții avansate pentru legitimarea un jucător român cu experiență la nivelul Ligii a 2-a. De asemenea, avem și juniori pe care dorim să îi legitimăm, trei dintre ei fiind din județul Suceava, inclusiv zona Fălticeni (Polifron, Sahlean, Nistor și Pașcu)”, a declarat directorul sportiv Iulian Darabă, pentru Cronica de Fălticeni.    

Mahanu Design

Șomuz a renunțat la doi dintre jucătorii care au fost în probe cu lotul pregătit de antrenorul Daniel Stoica. Este vorba despre juniorul Ionuț Vartolomeu și americanul Jean Marie Ntoume.

ȘTIRI