CJ Suceava alocă 1,3 milioane de lei municipiului Fălticeni. Ce sume au primit comunele din zona arondatăLocal

CJ Suceava alocă 1,3 milioane de lei municipiului Fălticeni. Ce sume au primit comunele din zona arondată

       Accesări: 519

Anul începe bine pentru administrațiile locale. Consiliul Județean Suceava direcționează din visteria proprie fonduri pentru municipii, orașe și comune. Suma totală, alocată celor 114 localități, se ridică la 38,17 milioane de lei.

Banii provin din fondul de rezervă al CJ Suceava, iar scopul acestora sunt echilibrarea bugetelor locale.

Fondurile primite de localități pot fi utilizate pentru susținerea proiectelor de dezvoltare locală și susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală.

În egală măsură, finanțarea poate fi folosită pentru cheltuielile de funcționare care, în mod justificat, nu pot fi finanțate din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Zonei Fălticeni i-a fost repartizată suma de 25 milioane de lei.

Codrin Benta

Municipiul Fălticeni a primit 1,3 milioane de lei, iar orașele Dolhasca și Liteni au primit câte 600.000 de lei.

Comunele Baia, Boroaia, Bunești, Cornu Luncii, Dolhești, Drăgușeni, Fântâna Mare, Forăști, Preutești, Slatina, Vadu Moldovei și Vulturești au primit câte 200.000 de lei.

Sume ceva mai mari au revenit comunelor Bogdănești, Hârtop, Horodniceni, Mălini, Rădășeni și Râșca, finanțarea per localitate fiind de 300.000 de lei.

Pentru localitățile din mediul rural al zonei Fălticeni au fost direcționați 4,2 milioane de lei, în timp pentru localitățile din mediul urban au fost repartizate 2,5 milioane de lei.

Cele 6,7 milioane de lei alocate zonei Fălticeni reprezintă 17,55% din totalul sumei alocate de CJ Suceava.

ȘTIRI