Cele mai bune mașini electrice așteptate în 2023Diverse

Cele mai bune mașini electrice așteptate în 2023

       Accesări: 174

2023 va fi un an interesant, dar în același timp crucial pentru mașinile electrice. Cu toate că în România avem deficit de stații de încărcare, tot mai mulți oameni aleg să-și cumpere o mașină electrică, încurajați și de subvențiile oferite de autorități. Anul trecut mașinile electrice vândute au reprezentat 13% din totalul vânzărilor la nivel global.

Agenția Internațională pentru Energie estimează că până la sfârșitul deceniului, mașinile electrice vor reprezenta mai mult de 60% din totalul vehiculelor vândute.

China este una dintre piețele cu cea mai  mare creștere la vânzarea mașinilor electrice, cu 113% față de anul precedent. Statele Unite a raportat o creștere de 49% la vânzările mașinilor electrice în 2022, anunțând un trend crescător și pentru 2023, lista de așteptare fiind destul de lungă.

Marii producători de autovehicule au dezvoltat noi tehnologii ce vor fi implementate pe noile mașini electrice cu scopul de a oferi o autonomie cât mai mare, dar și un confort sporit ocupanților acestora.

Pentru 2023, au fost anunțate câteva modele interesante, unele care vor intra deja în faza de producție de serie, altele doar la nivel de dezvoltare și prototip, iar mai jos aveți o selecție a celor mai așteptate mașini electrice din acest an.

DeLorean Alpha5

Fanii faimosului film ”Înapoi în viitor” vor avea ocazia să admire prima mașină DeLorean ce a fost realizată în ultimii 40 de ani. Aceasta este complet electrică. Poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde, iar autonomia va fi de aproximativ 400 de km. Păstrează unele elemente întâlnite și la predecesorul din film, cum ar fi luneta și ușile de ”pescăruș”.

Primele livrări sunt programate în 2023.

Consola sistemului multimedia are un ecran de dimensiuni generoase, pe care puteți să controlați sistemul de navigare, puteți reda muzică și chiar să vă jucați.

Dacă sunteți pasionați de jocuri, ați putea încerca https://cazinoro.com/ și să profitați de free spins cazinoro.com/free-spins/, dar doar când staționați. Conduceți prudent și responsabili!

Jeep Avenger

SUV-urile mici sunt foarte căutate în ultimii ani, cu atât mai mult dacă sunt și electrice. Jeep are obiectivul de a domina piața europeană cu noul său Avenger, care va veni în 2023. Cu 150 CP și tracțiune față, acesta nu e un Jeep prea impunător. Avenger este de fapt un vehicul soră al modelelor Peugeot 2008 și Vauxhall Mokka și va fi fabricat în Polonia. Va veni echipat cu o baterie de 54 kWh, c e va putea asigura o autonomie de până la 550 de km în traficul urban cu funcția start-stop activată.

Rolls-Royce Spectre

Rolls-Royce intră în lumea vehiculelor electrice cu modelul Spectre, un model proiectat de la zero ca un EV. Va avea o autonomie de până la 500 km și poate accelera de la 0 la 100 km în doar 4,4 secunde, impresionant pentru o mașină de aproape 5,5 metri lungime și cântărind aproape 3 tone. Spectre este cel mai aerodinamic Rolls-Royce produs vreodată.

VW ID.7 (Aero B)

VW ID.7 cu patru uși va fi versiunea de producție a VW ID. Aero, care, la rândul său, este un concept aproape de producție derivat din ID. Concept car Vizzion. Complicat?

VW ID.7 va sta pe platforma MEB+ , despre care Volkswagen spune că va permite îmbunătățiri majore în funcțiile de conducere automată, va crește rata de încărcare la 200 kW (de la 175 kW) și va îmbunătăți autonomia WLTP până la 435 mile (700 km).

Urmează versiunile RWD (tracțiune spate) cu un singur motor și AWD (tracțiune integrală) cu două motoare, inclusiv o variantă GTX care va accelera de la zero la 100 km în 5,6 secunde.

Lotus Eletre

SUV-ul complet electric al lui Lotus are o grilă frontală care „respiră” datorită panourilor triunghiulare interconectate care se închid atunci când Eletre este oprit (sau când trebuie să reducă rezistența aerodinamică), dar automat deschise în mers pentru a absorbi aer cu scopul de a răci motoarele electrice, acumulatorul sau frânele din față atunci când este necesar.

Acest EV de 600 de cai putere și aproximativ 500 km autonomie, este prima mașină de serie cu lidar retractabil pentru auto-conducere. De asemenea, încărcarea de 350 kW va duce Lotus-ului la o autonomie de 400 de km în doar 20 de minute de încărcare. Așteptăm ca acest model să fie produs începând cu 2023.

Specialiștii spun că viitorul în automobilism este electric, însă alte voci sunt sceptici în contextul economic actual, când energia electrică s-a scumpit.

ȘTIRI