Accesări: 1365

Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor. Pe lângă faptul că este interzis de lege, acesta constuie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un eveniment rutier. Sunt numeroase astfel de cazuri, iar unul dintre ele este cel petrecut în orașul Dolhasca.

Acum câteva zile în urmă, agenții de poliție din localitatea menționată au fost sesizați prin numărul unic 112 despre producerea unui eveniment rutier.

Era aproape miezul nopții când, în centrul orașului Dolhasca, două mașini s-au ciocnit, incidentul fiind doar cu pagube materiale.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției, aceasta stabilind faptul că un bărbat de 26 ani, în timp ce se deplasa cu un autoturismul a intrat în coliziune cu un alt autoturism aflat în trafic, mașina ricoșând într-un alt autoturism parcat pe acostamentul DJ 208 S.

Oamenii legii i-au testat pe conducători auto,

În urma testării, aparatul a indicat o valoare de 0.70 mg/l pentru conducătorul auto de 26 ani și negativ pentru celălalt șofer.

După verificările făcute de oamenii legii aceștia au stabilit că șoferul de 26 ani nu posedă nici permis de conducere pentru vreo categorie.

Agenții Poliției orașului Dolhasca s-au sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Polițiștii trag un nou semnal de alarmă și reamintesc faptul că pentru a conduce în siguranţă şoferul trebuie să se afle în plenitudinea aptitudinilor sale deoarece condiţiile de conducere se schimbă mereu.
Acesta trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reactioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza.

Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi.

Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creste. Orice accident, rănire sau deces cauzate de consumul de alcool pot fi evitate în totalitate.

ȘTIRI