Circulaţia rutieră este asigurată pe toate sectoarele de drum din judeţul SuceavaActualitate

Circulaţia rutieră este asigurată pe toate sectoarele de drum din judeţul Suceava

       Accesări: 226

Toate sectoarele de drum național din administrarea Secției de Drumuri Naționale Suceava (SDN Suceava) sunt curate și umede, a anunţat, în această dimineaţă, Prefectura Suceava.

Doar pe DN2E Marginea-Vama Vicovu de Sus, carosabilul este umed, izolat existând porțiuni cu zăpadă frământată 0-1 cm.

S-a acționat pe toate sectoarele de drum cu 34 utilaje închiriate și 4 proprii, s-au răspândit 154 tone sare, 35,5 tone nisip și 1,7 tone clorură de calciu.

Pe căile de circulație rutiere administrate de Secția Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc circulația este asigurată de asemenea în condiții de iarnă, fără probleme deosebite.

Carosabilul este umed pe DN 17, DN 2E și DN 17B, umed cu porțiuni de zăpadă frământata 0-1 cm pe DN 17 A și DN 18. Având în vedere că a nins pe tot parcursul nopții, au acționat pe teren 19 utilaje dotate cu lamă și răspânditor, fiind consumate circa 123 tone sare și 68 tone nisip.

Codrin Benta

Situația este monitorizată permanent, se intervine în funcție de starea vremii și condițiile de trafic.

Luni, fenomene meteo extreme au îngerunat traficul rutier pe DN 17A, zona Dornești – Ratoș.

În jurul orei 17.00, o rafală de vânt de peste 100 km/h a aruncat în afara părții carosabile mai multe autoturisme și autoutilitare care circulau la acel moment pe sectorul respectiv.

Utilajele districtelor de drumuri naționale Rădăuți și Suceava au intervenit de urgență în sprijinul conducătorilor auto, tractând autovehiculele înapoi pe carosabil. Nu s-au înregistrat victime, singurul efect fiind sperietura zdravănă din partea șoferilor, care afirmă că nu s-au mai confruntat cu astfel de fenomene meteo.

ȘTIRI