Locuinţă distrusă de un incendiu puternic în comuna VultureştiRural

Locuinţă distrusă de un incendiu puternic în comuna Vultureşti

       Accesări: 2501

Un incendiu puternic a distrus o locuinţă din satul Giurgeşti, în comuna Vultueşti.

Nenorocirea s-a produs în după-amiaza zilei de luni, 15 februarie. Iybucnirea focului a fost anunţată în jurul orei 13.48.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, la faţa locului au ajuns militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni și ai Punctului de Lucru Dolhasca, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Vulturești și Liteni, cu 4 autospeciale de stingere.

La sosirea echipajelor, casa de locuit ardea generalizat, existând pericolul de propagare la anexele gospodărești și la casele învecinate.

Dezvoltarea și propagarea flăcărilor au fost amplificate de vântul foarte puternic, iar acestea au aprins și un stog de fân din vecinătate, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, locotenentul Alin Găleată.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Incendiul a fost lichidat la ora 16:55.

Au ars casa de locuit și bunurile din interior (mobilier, textile, electrocasnice și altele), pe o suprafață de aproximativ 120 mp. De asemenea, au ars si circa 3 tone de fân, de pe proprietatea învecinată. S-au degradat pereții portanți (din BCA) și structura de rezistența a construcției.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic, generat de coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat anexele gospodărești și locuințele învecinate.

ȘTIRI