Circulația pe drumurile din zona Fălticeni se desfășoară fără probleme. Autoturisme blocate în zona de munteActualitate

Circulația pe drumurile din zona Fălticeni se desfășoară fără probleme. Autoturisme blocate în zona de munte

       Accesări: 1109

Iarna s-a instalat mai devreme. La mijlocul lunii noiembrie și-au făcut apariția ninsorile și viscolul. Județul Suceava este sub avertizare de Cod galben până luni dimineața.

În zona Fălticeni circulația s-a desfășurat fără probleme în intervalul 0:00 – 12:00, atât de drumurile județene, cât și cele naționale.

Contactat de cotidianul Cronica de Fălticeni, vicepreședintele Vasile Tofan ne-a comunicat că utiliajele au împrăștiat material antiderapant încă de la primele ore ale dimineții.

Acestea acționează permanent pe toate drumurile județene din zona Fălticeni. Pe cele trei drumuri naționale, DN 2 (Drăgușeni – Vadu Moldovei – Spătărești), DN 2E (Spătărești – Rădășeni – Cornu Luncii) și DN 15 C (Boroaia – Praxia), sunt, de asemenea, utilaje care împrăștie material antiderapant.

Cu excepția unor incidente (tamponări), până la această oră nu s-au înregistrat evenimente rutiere deosebite.

Autoturisme blocate pe DN 17

Probleme au fost, în schimb, după căderea ninsorii, în zona de munte a județului Suceava.

Potrivit datelor remise de Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, un blocaj temporar s-a produs în această dimineață, în jurul orei 8:20, pe DN 17, pe sectorul cuprins între localitățile Ilișești și Păltinoasa, pe fondul ninsorilor abundente.

Mai multe autovehicule au rămas blocate pe acest tronson de drum.

Echipele Secției Drumuri Naționale Suceava au intervenit pentru restabilirea circulației. Traficul auto s-a reluat după aproximativ 40 de minute.

Traficul auto pe acest sector se desfășoară în condiții de iarnă, cu ninsoare abundentă și carosabil cu zăpadă frământă (tratată cu antiderapant).

În Pasul Palma, pe DN 17A, ninge viscolit. Pentru pentru asigurarea circulației, au intervenit utilaje cu lamă și material antiderapant.

Pentru asigurarea desfășurării traficului auto pe drumurile naționale, în acest moment DRDP Iași acționează la nivel județean cu 55 de utilaje de dotate cu lamă și răspânditor de material antiderapant.

În zona Fălticeni și Gura Humorului sunt prezente 24 de utilaje ale SDN Câmpulung Moldovenesc, pentru îndepărtarea zăpezii și prevenirea poleiului. Până la această oră au fost utilizate peste 200 tone de sare.

Zona Moldovei se află sub incidența unei avertizări Cod galben de cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului.

Conducătorilor auto li se recomandă să circule cu prudență și cu autovehicule echipate corespunzător condițiilor de iarnă.

ȘTIRI