Medicul Vasile Oșean și patru sportivi din Baia, Rădășeni, Cornu Luncii și Râșca au fost premiați la Gala CanotajuluiSport

Medicul Vasile Oșean și patru sportivi din Baia, Rădășeni, Cornu Luncii și Râșca au fost premiați la Gala Canotajului

       Accesări: 2200

Excelența în sport este recompensată la final de sezon competițional. Cei mai buni canotori ai anului 2023 au fost premiați în cadrul „Galei Canotajului Românesc”. Evenimentul s-a desfășurat miercuri, 15 noiembrie, la Clubul Diplomatic.

Printre sportivii premiați se numără patru canotori din comunele Baia, Rădășeni, Cornu Luncii și Râșca.

Magdalena Rusu, Ciprian Tudosă, Ionuț Prundeanu și Florin Arteni au primit trofee pentru performanțe remarcabile, cea mai mare dintre acestea fiind calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc anul viitor.

Printre cei premiați se află și fălticeneanul Vasile Oșean, medicul Lotului Național de Canotaj.

Un moment aparte al galei a fost decernarea premiului „Sportivul Anului 2023”, ce i-a revenit Simonei Radiș.

Codrin Benta

Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, a fost prezentă la acest eveniment, amintind că „Federația Română de Canotaj este, deja de șase ani consecutivi, federația cu cele mai bune performanțe din sportul românesc.

La ceremonie au participat și Alteța Sa Regală, Principele Consort Radu, care a oferit unul dintre premii, dar și George Boroi, Secretar General al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

În cadrul Galei Canotajului Românesc au fost premiați nu doar cei mai buni sportivi ai anului 2023, precum și antrenori, echipa medicală, parteneri, sponsori și întreg colectivul tehnic care au avut un rol esențial în ecuația rezultatelor de excepție.

Eveniment a fost zi de sărbătoare pentru canotajului românesc un moment menit să celebreze un an de excepție, în care canotorii români au reușit să obțină nu mai puțin de 39 de medalii câștigate la competițiile internaționale importante și au calificat un număr record de 11 bărci la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Trofee pentru patru sportivi de excepție din zona Fălticeni

Magdalena Rusu, Ciprian Tudosă, Ionuț Prundeanu și Florin Arteni sunt sportivi de excepție și ambasadori ai României, care au adus un capital de imagine uriaș în competițiile internaționale.

Magdalena Rusu, fata de aur din comuna Baia, încheie un an de excepție. S-a calificat cu două bărci, W4- și W8+1, la Campionatele Mondiale și la Jocurile Olimpice de la Paris.

La mondialele de canotaj, opt sportive românce, printre care și Magdalena Rusu, au reușit un rezultat unic în lume la acest moment, reușind să se califice cu trei bărci la Jocurile Olimpice, rezultat care face ca România să fie prima țară din lume care își trece în cont această triplă performanță.

Magdalena are rezultate deosebite și la patru rame feminin (W4-), unde, împreună cu colegei ei sunt duble campioane europene în anul 2023 la patru rame feminin (W4-) și vicecampioane mondiale tot anul acesta la patru rame feminin (W4-).

În cadrul Galei Canotajului Românesc au fost onorați alți doi sportivi de marcă din zona Fălticeni.

Multiplul campion Ciprian Tudosă (Rădășeni) și Florin Arteni (Râșca) formează echipajul de dublu vâsle masculin (M2x), premiat la acest eveniment al excelenței în sport.

Ciprian și Florin au reușit calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris (2024) după ce s-au clasat pe locul 1 în Finala B din cadrul Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

Un alt sportiv de elită este Ionuț Prundeanu.

Canotorul din comuna Cornu Luncii a fost premiat alăruri de colegii din echipajul de patru vâsle masculin (M4x).

Ei sunt calificați la Jocurile Olimpice de la Paris, după locul 1 obținut în Finala B la Campionatele Mondiale de la Belgrad.

ȘTIRI