Cinci suceveni au fost arestați pentru infracțiuni de fals și înșelăciune pentru obținerea unor credite bancareActualitate

Cinci suceveni au fost arestați pentru infracțiuni de fals și înșelăciune pentru obținerea unor credite bancare

       Accesări: 1708

Investigații finalizate cu succes. Cinci suceveni au fost arestați pentru infracțiuni de fals și înșelăciune în obținerea unor credite bancare. Marți dimineața, patru echipe formate din opt lucrători din cadrul SICE (Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice), au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară emise de către Judecătoria Suceava, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Cercetările vizeazăcomiterea unor fraude bancare, infracțiuni de înșelăciune sub forma autoratului, complicității și instigării, precum și infracțiuni de fals în înscrisuri.

În baza actelor de cercetare penale efectuate în cadrul dosarului penal, oamenii legii au reuşit documentarea activităţii infracţionale pentru trei femei și doi bărbați cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la înșelăciune, instigare la uz de fals, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la înșelăciune.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate la domiciliile suspecţilor, din Rădăuți și Suceava, poliţiștii au identificat şi ridicat mai multe înscrisuri, telefoane și carduri bancare, care pot servi ca mijloace de probă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale ale suspecților.

Au fost emise cinci mandate de aducere, fiind duse la sediul IPJ Suceava în vederea audierii în calitate de suspect cele cinci persoane.

Codrin Benta

În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că în luna martie 2019, cei cinci suspecți au organizat obținerea frauduloasă a unor credite de la instituțiile bancare, prin care s-a cauzat un prejudiciu de 99.400 lei.

Din prejudiciul total, a fost recuperată aproape jumătate din sumă, 48.989 lei, ca urmare a sechestrului asigurator dispus asupra unui autoturism deținut de către unul dintre suspecți.

În urma audierilor, organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Investigare a Crimialității Economice au dispus reținerea celor cinci suspecți, pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de 11 august 2021, aceștia să fie prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru luarea măsurilor preventive care se impun.

ȘTIRI