Centrul de vaccinare din Fălticeni deschide și linia pediatrică. Pot fi vaccinați copiii cu vârste între 5 și 11 aniSănătate

Centrul de vaccinare din Fălticeni deschide și linia pediatrică. Pot fi vaccinați copiii cu vârste între 5 și 11 ani

       Accesări: 684

Linie nouă pentru imunizare împotriva coronavirusului. La centrul de vaccinare din Fălticeni pot fi vaccinați și copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Până acum segmentele de adresabilitate erau adulții și adolescenții, aici fiind disponibile toate cele trei seruri disponibile, Pfizer, Moderna și Janssen.

Linia pediatrică, la Centrul de vaccinare din Fălticeni, este deschisă începând de astăzi.

Doi copii au fost vaccinați împotriva coronavirusului în prima zi.

Centru de vaccinare din Fălticeni, amplasat la parterul fostei Policlinici, este deschis de luni până vineri între orele 10 și 16, iar sâmbăta și duminică între orele 8 și 14.

Onoriu Milea, medicul coordonator al centrului, vrea ca vaccinarea copiilor să se desfășoare într-o singură zi pe săptămână, dat fiind numărul mic de doze primite pentru început.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

El recomandă părinților să ia legătura telefonic cu angajații Centrului de vaccinare sau direct la sediu, pentru a stabili toate detaliile legate inocularea serului.

„Astăzi, 21 februarie, am deschis linia pediatrică pentru vaccinare anti-covid. Azi am vaccinat primii copii, dar ne gândim să-i programăm pe toți într-o singură zi. Încercăm să-i adunăm la o dată stabilită de comun acord cu părinții.”, a explicat medicul Milea. „Dacă părinții vor să-și vaccineze copiii împotriva coronavirusului, ar fi bine să ia legătura cu personalul de la centrul nostru, după care noi îi programăm. Există și varianta în care ei se prezintă la sediu, dar dacă vor să scutească un drum, ne pot apela.”

Numărul pentru programări este 0758 239 669.

Linia pediatrică de vaccinare era plănuită inițial în Secția Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni, însă aceasta a fost transformată în Sector COVID pentru copii, ceea ce a împiedicat deschiderea unei linii de vaccinare.

Autoritățile sanitare au decis ca linia de vaccinare să funcționeze în centrul de pe strada Ion Creangă.

Aici au fost alocate 20 de doze pentru copii, ce vor fi adminstrate în următoarele zile.

La copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, doza de Comirnaty este de trei ori mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani.

Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

Vaccinul Comirnaty, produs de compania farmaceutică Pfizer/BioNTech, este aprobat și pentru administrarea la populația de peste 12 ani.

ȘTIRI