Cea mai rece noapte de primăvară. Au fost -10 grade la Fălticeni, -14 la Păiseni, -17 la Găinești și -18 grade la MăliniActualitate

Cea mai rece noapte de primăvară. Au fost -10 grade la Fălticeni, -14 la Păiseni, -17 la Găinești și -18 grade la Mălini

       Accesări: 3579

Zile albe și geroasă. De asta avem parte în prima lună de primăvară calendaristică ce ne surprinde cu temperaturi neobișnuit de reci. Meteorologii au anunțat, de altfel, pentru nordul Moldovei valori termice foarte scăzute, de până la -18 grade Celsius, specifice lunii ianuarie.

Azi noapte, la Fălticeni, s-au înregistrat temperaturi neobișnuite pentru această perioadă.

Termometrele au indicat -9 grade Celsius în zona cartierelor Maior Ioan și Republicii, în timp ce în cartierul Țarna Mare au fost -10 grade Celsius.

În mod normal în această perioadă, valorile medii nocturne erau cuprinse între 4 și 7 grade Celsius, iar cele diurne între 9 și 11 grade Celsius.

În primele ore ale zilei de 11 martie 2022 s-au înregistrat -14 grade Celsius la Păiseni (Cornu Luncii) și -12 grade Celsius la Bogata (comuna Baia) și la Leucușești (comuna Preutești).

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Cele scăzute temperaturi au fost în localitățile aflate la poalele Munților Stânișoara.

În satul Găinești (comuna Slatina) s-au înregistrat -17 grade Celsius. Mai frig de atât a fost în satul Iesle din comuna Mălini, unde termometrele au indicat -18 grade Celsius.

Tot pe 11 martie, dar în anul 2005, au fost înregistrate cele mai scăzute temperaturi înregistate vreodată în prima lună de primavără. Potrivit ANM, la acea dată au fost -33 de grade Celsius la Obârșia Lotrului (județul Vâlcea) și -30 de grade Celsius la Poiana Stampei (Județul Suceava).

Meteorologii anunță și în următoarele zile temperaturi scăzute, dar și precipitații sub formă de ninsoare.

ȘTIRI