Panica și cozile de la pompele de alimentare au dispărut. Cu cât s-au scumpit benzina și motorina la FălticeniLocal

Panica și cozile de la pompele de alimentare au dispărut. Cu cât s-au scumpit benzina și motorina la Fălticeni

       Accesări: 3159

„Apele” s-au liniștit, iar spiritele s-au calmat. Cozi imense s-au format miercuri după-amiază în Fălticeni, după ce localnicii au luat de bune zvonurile care circulau pe Facebook. De teamă că prețurile la combustibil vor exploda, proprietarii au venit cu zecile la stațiile de carburanți.

Unii au venit cu canistre sau rezervoare din plastic de câteva mii de litri, pentru a-și face stocuri.

La stațiile Alpin Oil, OMV, Oscar și Luk Oil s-au format cozi. Au fost cozi ca pe vremea regimului Ceaușescu, când benzina era raționalizată.

Șirul de mașini de la OMV s-a întins până la intersecția cu drumul spre Baia, iar la Alpin Oil mașinile stăteau la rând pe banda a doua, până aproape de podul peste Șomuz.

Isteria creată la stațiile de carburanți din Fălticeni, Cornu Luncii și Spătărești nu a durat decât câteva ore, deși Ministrul Energiei a dat asigurări că România are stocuri suficiente de carburanți, iar prețurile nu vor crește așa cum se vehiculează.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Joi dimineața erau puțin mai multă aglomerație la pompe, la cele două stații din Fălticeni.
Cei care și-au alimentat mașinile, au constatat că scumpirile „anunțate” pe Facebook nu se justifică, deoarece prețul a crescut doar cu câțiva zeci de bani.

Isteria a pornit de la un operator economic din Beiuș care vindea carburanții cu 11 lei litrul, iar informația s-a „rostogolit” în social media, amplificând temerile multora, iar de aici și până la starea de panică și cozi nu a fost decât un pas.

Carburanții nu au depășit 9 lei litrul la Fălticeni, iar stocurile actuale sunt suficiente.

ȘTIRI