Accesări: 13216

Autoritățile locale au aprobat înființarea unei noi instituții în municipiu. Se numește Direcția Utilități Publice și va deveni operațională începând de luna viitoare. Primul director al acestei structuri din aparatul bugetar fălticenean va fi juristul Cătălin Costea.

El a susținut un concurs, organizat de Primăria Fălticeni, pentru ocuparea funcției contractuale de director executiv gradul II.

Cătălin Costea a obținut un punctaj general de 181,33, după susținerea celor două probe, proba interviu, unde a primit 93 de puncte, și proba scrisă, unde a obținut 88,33 de puncte.

Concursul s-a desfășurat între 8 și 15 ianuarie. Costea nu a avut contracandidat.

Din mediul privat la stat

De profesie jurist, viitorul director al Direcției Utilități Publice a deținut de-a lungul timpului posturi importante în cadrul mai multor firme.

A fost șef Serviciu administrativ la Forestfalt SA (1994-1999), director al Madracitros SRL (1999-2000), inspector coordonator bazar în cadrul Administrației Pieței și Bazarului din Primăria Fălticeni (2000-2004), apoi director al magazinului Fidelio (2004-2009), director al magazinului Billa Fălticeni (2009-2017), iar în prezent este managerul magazinului Carrefour Fălticeni, unde este angajat din august 2017.

Experiențe în politica locală

Primul director executiv al noii Direcții de Utilități Publice a trecut prin câteva experiențe cu lumea politică locală.

Cătălin Costea s-a aflat la conducerea PMP Fălticeni timp de șase luni, între martie și august 2014.

Pe data de 25 august, el și alți patru membri din conducerea organizației municipale și-au dat demisia în bloc și au aderat la PDL.

Cătălin Costea a rămas membru în același partid, devenit între timp PNL, iar în martie 2016 s-a înscris în UNPR, partid pentru care a candidat în iunie 2016 la funcția de primar.

Actualmente nu face parte din nicio formațiune politică.

Greul începe pe 20 februarie

Funcția de director executiv o va putea exercita din 20 februarie 2020.

Noua Direcție de Utilități Publice este o instituție publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Consiliului Local Fălticeni.

Fălticeneanul Cătălin Costea, în vârstă de 55 de ani, din postura de director executiv, va coordona Serviciul de Salubritate și Serviciul de Iluminat Public unde lucrează 40 de angajați.

ȘTIRI