Carantina de noapte nu este instituită la Fălticeni. Măsura va intra în vigoare începând de săptămâna viitoareLocal

Carantina de noapte nu este instituită la Fălticeni. Măsura va intra în vigoare începând de săptămâna viitoare

       Accesări: 4064

Noi restricții urmează să fie aplicate la nivel local. Municipiul Fălticeni are cea mai ridicată rată de infectare de la începutul pandemiei, în condițiile în care numărul cazurilor active de coronavirus crește zilnic. Potrivit DSP Suceava incidența, la data de 9 octombrie, este de 7,88 la mia de locuitori.

Potrivit legislației în vigoare, când incidența depășește 6 la mie poate fi instituită la nivel local carantina la sfârșit de săptămână, dacă membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență aprobă măsura. Aceasta nu se mai aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 5,50 la mie.

În cazul în care aceasta depășește 7,50 la mia de locuitori poate fi instituită măsura carantinei de noapte în fiecare zi. Aceasta nu se mai aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 7,00 la mie.

La momentul actual carantina de noapte nu este instituită la nivel local.

Primarul Cătălin Coman, președintele CLSU Fălticeni, va convoca luni, 11 octombrie, membrii acestui comitet pentru adoptarea uneia dintre aceste măsuri, carantină de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică sau carantină de noapte în fiecare zi, măsură care va fi luată în funcție de rata de infectare înregistrată în ziua respectivă.

Data la care măsura carantinei de noapte va intra în vigoare, va fi anunțată după ședința de luni.

Circulația persoanelor va fi restricționată după ora 20, în ambele cazuri.

Vor putea ieși din casă doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală, în baza certificatului verde, iar cei care nu sunt vaccinați vor avea nevoie de declarație pe propria răspundere.

Pe lângă aceste măsuri, la nivel local vor fi impuse și alte măsuri legate de funcționarea magazinelor, restaurantelor, cât și de desfășurarea activităților în aer liber.

Municipiul Fălticeni este în scenariul roșu din 25 septembrie. La data de 9 octombrie, potrivit DSP Suceava, erau 244 de cazuri active de coronavirus.

DataCazuriIncidență
1 octombrie2055,66
2 octombrie2076,37
3 octombrie2136,62
4 octombrie2146,56
5 octombrie2246,66
6 octombrie2396,33
7 octombrie2407,37
8 octombrie2427,52
9 octombrie2447,88

* Date furnizate de DSP Suceava

ȘTIRI