Campania „Detector pentru viață” ajunge la Baia, Mălini și Preutești. Familiile vulnerabile primesc detectoare de fumRural

Campania „Detector pentru viață” ajunge la Baia, Mălini și Preutești. Familiile vulnerabile primesc detectoare de fum

       Accesări: 637

Paza bună trece primejdia rea. Acest vechi proverb vorbește despre prudență, dar la fel de bine se potrivește și termenului de „prevenire” folosit tot mai des în zilele de astăzi, mai ales în cazul incendiilor. Pe această linie de precauție, ISU Suceava și Delgaz Grid au demarat împreună campania „Detector pentru viață” nu doar pentru reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieți omenești.

În cadrul acestei ințiative vor fi oferite în mod gratuit detectoare de fum și detectoare de monoxid de carbon.

Dispozitivele vor ajunge la familiille vulnerabile din 15 localități ale județului Suceava.

Printre acestea se numără și comunele Baia, Mălini și Preutești, considerate vulmerabile pe baza numărului de incendii produse în ultima perioadă.

Campania prevede instalarea, începând din luna aprilie, unui număr de 375 de detectoare de fum și 125 de detectoare de monoxid de carbon ce vor fi amplasare în locuințele de la țară, din cele 15 localități.

Codrin Benta

Primele astfel de dispozitive au fost montate deja în comuna Baia.

Câteva zeci de aparate de detecție vor fi instalate de pompierii Detașamentului Fălticeni și de specialiștii Delgaz Grid în următoarea perioadă, în cele trei localități din zona Fălticeni, la locuințele familiilor vulnerabile.

Aceste dispozitive au în primul rând un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate. De aceea, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.

Un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieți omenești.

Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie.

Campania Detector pentru viață își propune să evidențieze importanță montării unor astfel de dispozitive cu rol de avertizare, care să semnaleze imediat apariția unui incendiu sau a scăpărilor de gaz.

ȘTIRI