Bogdan Amariei propune 30 de proiecte pentru investiții  și dezvoltare locală în Comuna Vadu MoldoveiAlegeri

Bogdan Amariei propune 30 de proiecte pentru investiții și dezvoltare locală în Comuna Vadu Moldovei

       Accesări: 2522

Se poate mai mult și mai bine pentru localitatea natală. Așa afirmă Bogdan Amariei, candidatul PSD la funcția de primar al Comunei Vadu Moldovei, pentru care cuvintele cheie în perioada 2020-2024 sunt investiții și dezvoltare. Actualul viceprimar al localității are 30 de obiective propuse pentru perioada menționată.

În primul rând, Bogdan Amariei vrea să facă schimbări la nivelul administrație locale printr-o serie de măsuri menite să pună accent pe transparență decizională.

Digitalizarea este un prim pas în această direcție, cei care vor dori să facă sesizări, să plătească taxe și impozitele ori să descarce documente o vor putea face cu un simplu clic de pe pagina de internet.

O altă propunere este transmisiuni în direct ale ședințelor Consiliul Local.

Bogdan Amariei vrea consultare publică pe anumite proiecte, prin adunări cetățenești și dezbateri ale unor proiecte viitoare.

Codrin Benta

„Agenda pentru următoarea perioadă include 30 de obiective pentru comuna Vadu Moldovei. Este un proiect de comună ambițios, realizabil, axat pe noutate și dezvoltare.”, explică Bogdan Amariei. „Trebuie să facem pași într-o direcție corectă, cu o strategie coerentă și durabilă. Eu îmi doresc o comună mai frumoasă, bine gospodărită, unde fiecare să aibă parte de un trai mai bun. Văd pe viitor un alt model de administrație locală, pragmatică, foarte activă, apropiată nevoilor comunității.”

Infrastructură și lucrări edilitare

Pentru segmentul de infrastructură, candidatul PSD lansează ideea unui parteneriat cu alte comune pentru realizarea rețelei de gaz metan, extinderea alimentării cu apă, înființarea unui sistem de canalizare și asfaltarea unor drumuri sătești și reabilitarea drumurilor pentru exploatațiile agricole.

Pe agenda candidatului PSD se află și o serie de proiecte edilitare noi, precum înființarea unei piețe comunale, construirea de alei pietonale, amenajarea unei parcări în centrul comunei și reabilitarea unor clădiri (spital, dispensar și primăria veche).

Sprijin pentru educație, cultură și spiritualitate

Bogdan Amariei pune un accent deosebit și pe zona de educație. Școlarii cu rezultate bune la învățătură vor fi sprijiniți, iar elevii olimpici vor primi burse de merit.

Este prevăzută construirea unei teren de sport cu gazon artificial și nocturnă la Școala Gimnazială Vadu Moldovei.

Pentru segmentul de cultură, agenda obiectivelor include Construirea unui Centru Cultural, a unui Cămin Cultural în satul Nigotești și ridicarea unui monument în cinstea eroilor.

Actualul viceprimar Bogdan Amariei vrea să-i promoveze pe tinerii talentați și pe oamenii de cultură din comună și în același timp, să acorde titluri de cetățean de onoare unor localnici cu merite deosebite.

Un elemente de noutate este Balul Gospodarilor care va fi organizat spre sfârșitul anului, dar și evenimente precum Ziua Eroilor și Ziua Copilului.

Activitățile de lectură și lansare de carte vor avea, de asemenea, sprijinul autorităților locale.

Pentru spațiul spiritual, cel important obiectiv este promovarea Mănăstirii Cămârzani, una dintre cele mai frumoase chinovii din salba lăcașurilor ortodoxe din nordul Moldovei, în timp ce bisericile din satele comunei vor primi sprijin pentru reabilitare și construcție.

Sport și timp liber

În planul obiectivelor pentru perioada 2020-2024, candidatul Bogdan Amariei figurează construirea unui teren de fotbal pe islazul comunal și înființarea unie echipe de fotbal, patronate de o ascoiație sportivă.

El nu-și ascunde dorința de a avea pe viitor, în comună, și o sală de sport modernă precum cea de la Brăiești, cu o capacitate de 180 de locuri.

Lista mai include organizarea de concursuri sportive și inițierea evenimentului „Cupa Satelor” la fotbal.

Bogdan Amariei vrea locuri de joacă pentru copii în satele Dumbrăvița și Nigotești, parcuri dotate cu tot ceea ce este necesar, dar și înființare unei mici zone de agrement și pescuit.

Alte propuneri de proiecte

În rândul proiectelor inedite figurează înființarea unui Birou Unic în cadrul Primăriei Vadu Moldovei, care să faciliteze accesul la informații, să sprijine și să îndrume cetățeanul în relația cu instituțiile publice din județ.

Amplasarea unor instalații pentru internet gratuit în toate satele comunei (proiect cu finanțare europeană). Pentru tineri sunt vizate acordarea unor loturi de teren pentru construirea de locuințe.

Bogdan Amariei vrea reabilitarea și deschiderea unui cabinet stomatologic, reabilitarea rețelelor electrice, achiziția unei autospeciale noi pentru stingerea incendiilor.

La nivel macro, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Vadu Moldovei își propune ca obiective primordiale atragerea de fonduri europene, întocmirea unei strategii locale de dezvoltare bazată pe priorități, continuarea și finalizarea actualelor proiecte, dezvoltarea unui mediu prielnic pentru atragerea investitorilor în comună și crearea de noi locuri de muncă.

ȘTIRI