Școala „Ion Lovinescu” din Rădășeni este reabilitată în proporție de 80%. Lucrările continuă la noua grădinițăRural

Școala „Ion Lovinescu” din Rădășeni este reabilitată în proporție de 80%. Lucrările continuă la noua grădiniță

       Accesări: 466

Satul românesc se modernizează. Infrastructura educațională din Comuna Rădășeni s-a înnoit pas cu pas, cu ajutorul investiților prin PNDL. Pe lista proiectelor în derulare se află și Școala Gimnazială „Ion Lovinescu”, cea mai importantă unitate de învățământ din localitate.

Lucrările de reabilitare au ajuns la un stadiu avansat, gradul de execuție fiind de 80%.

Clădirea a intrat în reparații capitale de anul trecut. S-au realizat lucrări de consolidare la fundație, reparație pereți, pardoseli, tavane, înlocuirea acoperișului și a caloriferelor, modernizarea grupurilor sanitare.

„Dorim să deschidem porțile școlii în toamna acestui an. Dacă n-ar fi fost situația cu pandemia, școala era dată în folosință. Este bine că antreprenorul lucrează într-un ritm susținut și asta ne dă speranța că nu peste mult timp se va învăța, din nou, și în acest local.”, ne-a declarat primarul Neculai Perju.„Elevii și profesorii vor beneficia de cele mai bune condiții. Ne dorim un act educațional de calitate, ce vor fi dublate de condiții pentru studiu pe măsură.

Edilul comunei Rădășeni a precizat că odată cu acest proiect se încheie și procesul de modernizare pentru rețeaua școlară actuală.

Mahanu Design

Anterior acestei investiții au fost modernizate Școala Gimnazială „Mihai Neculăiasa” din Lămășeni, Corpul B al Școlii Gimnaziale „Ion Lovinescu” și grădinița.

Grădiniță la standarde europene

Un alt obiectiv în derulare este noua și prima grădiniță cu program prelungit din localitate.

Proiectul de investiții, prin PNDR (Programul Național de Dezvoltare Rurală), va asigura spațiul necesar pentru școlarizarea unui număr de până la 100 de copii.

Edilul Neculai Perju a subliniat faptul că grădinița va fi la standarde europene de calitate. Aceasta va dispune de un spațiu generos și de toate dotările necesare.

Acum se lucrează la partea de zidire, proiectul fiind executat de firma ieșeană Conplast.

Investițiile totale se ridică la peste 274.000 de euro.

Primăria comunei Rădășeni susține financiar cu 20% din valoarea proiectului. Autoritățile locale vor aloca aproximativ 60.000 de euro de la bugetul local.

Grădinița cu Program Prelungit este ridicată pe locul clădirii fostei Primării.

Tot pe linie de infrastructură educațională s-a realizat un teren de sport cu gazon sintetic.

ȘTIRI