Baza nautică din Fălticeni este transferată către Primărie. Au trecut 8 ani de la primul demers către MTSLocal

Baza nautică din Fălticeni este transferată către Primărie. Au trecut 8 ani de la primul demers către MTS

       Accesări: 1234

Vești bune pentru canotori. Baza nautică din Fălticeni, aflată lângă iazul Șomuz, este transferată către Primărie printr-o hotărâre aprobată, pe 15 septembrie, de Guvern. Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial pentru a-și putea produce efectele.

Hotărârea aduce o actualizare anexei nr.30 cuprinsă într-o Hotărâre de Guvern din anul 2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și transmiterea unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului – Clubul Sportiv Municipal Suceava în domeniul public al municipiului Fălticeni.

Transferul de la MTS la Primăria Fălticeni este finalizat după opt ani de la primul demers inițiat de primarul Cătălin Coman. Scopul acestui transfer este modernizarea bazei nautice și dotarea acesteia cu toate facilitățile necesare pregătirii sportivilor de performanță din canotajul românesc.

Cotidianul Cronica de Fălticeni a prezentat în urmă cu câteva săptămâni primele schițe ale viitoarei baze nautice care, la nivel estetic și funcțional, va fi integrată în Baza de Agrement „Nada Florilor”.

Este o veste foarte bună pentru canotori, antrenori și pentru noi, ca administrație publică. Am reușit să ducem la bun sfârșit un demers care a însemnat numeroase întâlniri, discuții, clarificări și solicitări. Vom avea o bază nautică de top la Fălticeni, unde vom putea pregăti viitorii campioni ai canotajului.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Mulțumesc factorilor decidenți care au înțeles necesitatea acestui transfer, buna noastră intenție, cât și dorința noastră de a realiza un proiect pe măsura performanțelor obținute de canotorii care se antrenează la Fălticeni. Vom avea fi o bază nautică etalon”.

Consiliul Local Fălticeni este obligat să mențină destinația actuală a imobilului și să asigure gratuitatea desfășurării activităților specifice Ministerului Tineretului și Sportului, precum și a unităților din subordinea acestuia.

Lucrările de reabilitare și modernizare a imobilului trebuie realizate în următorii cinci ani, prin finanțare de la bugetul local.

Ministerul Tineretului și Sportului va monitoriza, verifica și controla, prin Clubul Sportiv Municipal Suceava, modul de folosire al imobilului în conformitate cu destinația acestuia.

Dacă se constată că municipiul Fălticeni nu respectă obligațiile, Ministerul Tineretului și Sportului va iniția demersurile pentru transmiterea bunurilor în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, prin Clubul Sportiv Municipal Suceava.

Baza Nautică are o suprafață de 670 de metri pătrați și o valoare de inventar de 140.000 de lei.

Starea clădirii și a anexelor, unde sunt depozitate bărcile, este deplorabilă.

În ultimii 20 de ani nu s-a făcut nimic pentru reabilitarea acestor spații.

ȘTIRI